כאב בחזה לאחר הרמת משקל כבד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

28/04/2020 | 09:14 | מאת: תמרי

שלום, הרמתי אתמול שקיות כבדות ולאחר מכן התחיל לי כאב בצד שמאל של החזה. אני לא בטוחה אם הוא פנימי הוא מצלע סדוקה, אבל כן כואב לי לבצע תנועות שגורמות לתזוזה של האזור. מה זה יכול להיות והאם יש סיכון כלשהו? בנוגע לספורט, האם עליי להמנע כרגע מביצוע פעולות שגורמות כאב באזור או דווקא כן לעשות אותן כדי לזרז החלמה?

שלום, לא יודע מה הגיל שלך והאם יש גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס. ברוב המקרים הכאבים משניים למתיחה של שרירים בין צלעיים, בכל מקרה הטיפול הינו נגד כאבים עד יעבור זעם. מומלץ מנוחה, פעילות גופנית לא מזרזת את ההחלמה. כל טוב

29/04/2020 | 14:25 | מאת: תמרי

בת 32 ואכן יש לי אוסטאופורוזיס (אובחנתי לפני 12 שנים ומאז במעקב). האם זה משנה?

29/04/2020 | 15:45 | מאת: תמרי

קודם כל, רציתי להודות לך על התשובה. אני אמורה לראות אנדוקרינולוג בספטמבר. האם לדעתך כדאי לנסות לזרז את העניין? לפני שנה סדקתי צלע אחרת בעקבות נפילה (בזמן ריצה) ולפני שנתיים וחצי צלע שונה, גם בעקבות נפילה מגובה. לפני שענית לי דווקא שיערתי שכן כדאי לאתגר את האזור והוספתי תנועות איגרוף ומתיחות לאזור בזמן ריצה (פעמיים ביום, כל יום). נראה לי מיותר לציין שזה ממש לא עזר להפחתת הכאב.

זה משנה כי זה מעלה את הסבירות שמדובר בסדק/שבר של צלע ולא רק מתיחת שריר. בכל מקרה הטיפול הוא זהה, אך יש להיות במעקב אנדוקרינולוג, במיוחד שזה אוסטאופורוזיס בגיל צעיר, לעתים יש לכך סיבות שניתנות לטיפול. מתאר לעצמי שזו לא פעם ראשונה שאת אצל אנדוקרינולוג ושאת כבר מקבלת טיפול כלשהו.

30/04/2020 | 19:44 | מאת: תמרי

אני במעקב מאז שאובחן האוסטאופורוזיס. לצערי, בגלל הגיל המאוד צעיר, אין טיפול מלבד המשך ביצוע פעילות גופנית ונטילת סידן וויטמין D. המון תודה על התשובות!

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)