שאלה לד"ר חוסאם לאחר כריתת קיבה מלאה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/09/2019 | 18:57 | מאת: רנין

שלום ד"ר חוסאם , לפני שנה עברתי ניתוח כריתת קיבה מלאה. כבר כמה ימים התחילו אצלי הפרשה נוזל מוגלתית בטבור!חלל הטבור נהיה אדום האם זה קשור לניתוחשעברתי לפני שנה? תודה

רנין שלום, קשה מאוד לקבוע קשר ודאי בין הניתוח לבין מה שקורה עכשיו. בכל מקרה, יש להבדק ע"י רופא בהקדם לצורך הערכה ומתן טיפול אנטיביוטי, יש צורך באבחנה בין האם זה זיהום עורי "פשוט", האם יש אבצס באזור שמצריך פתיחה והאם יש פיסטולה כלומר זיהום בחלל הבטן עם מעבר מוגלה דרך העור. כל טוב

15/09/2019 | 09:11 | מאת: רנין

ראשית תודה על המענה האם ניתן לראות דרך אולטרסאונד בטן עליונה אם יש זיהום או פיסטולה? תודה

במידה מסוימת כן, תלוי מאוד במיומנות של הבודק.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)