מכה חזקה בראש מכיסא

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/06/2019 | 12:44 | מאת: שירן

אם בנאדם חוטף מכה חזקה בראש בצד ימין יותר קדימה ממש בהדף חזק בת 27 וחלילה נגרם נזק מסכן חיים כמן דימום מוחי אן קריש דם מה הטווח מהחבלה עד שאם דבר כזה קורה כיאילו מתי אפשר לדעת שיצאתי מסכנה? יש לי מין שטף דם סגול בקצה העין החיצונית וקצת למעחה בעפעף העליון כאב באיזןר המכה שקצת נפתח וירד דם והייתה בלוטה גדולה אין הקאות אין בחילות אין כאבי ראש חזקים..בעיקק פחדים סובלת מחרדות..אם דבר כזה היה קןרה הייתי יודעת? אממ כמה זמן מהחבלה? האם ct ראש רגיל זה מספיק? עברו 5 ימים מאז החבלה

עניתי על זה בשאלה קודמת שלך

02/07/2019 | 11:55 | מאת: שירן

לפני 6 ימים בעקבות קטטה דפקו לי כסא עם רגליים ברזל בראש קיבךתי מכה חזקה בראש מקדימה בצד ימין התנפחה לי בלוטה גדולה הדבקתי קרח והיא ירדה לאט לאט לא היו הקאות לא היה איבוד הכרה לא סחרחורות קשות אחרי יומיים נהיה לי שטף דם כחול סגול כזה אתמול הלכתי לרופאת משפחה סיפרתי לה היא עשתה מין בדיקת נירולוגית קטנה הסתכלה עם פנס בעיניים ואמרה שהכל תקין אני מפחדת שחלילה נהיה דימום מוחי או נהיה לי שם נזק מסכן חיים ואני לא יןדעת היא אמרה שאין דבר כזה אם היה זה היה בשעןת הראשונות צריך הקאות מרובות וסחרחורות ואיבוד הכרה ביקשתי סיטי והיא לא רצתה לתת לי כי היא אמרה שזאת רינה מיותרת ואני לא צריכה אני בת 27 פחות מחודש הגיוני שחלילה יש לי דימום בראש או נקרע משהו ויש מצב מסכן חיים וזה התפתח רק לאחר 6 ימים מהמקרה? או שאם היה קורה זה היה צריך לקרות ביום הראשון ובטוח שהייתי מרגישה שאלה תופעות קשות שמצריכות מיון.. האם נגרם לי נזק? יש לי מין לחץ בעורף כזה עייפות ישנה הרבה תמיד הייתי חרדתית אבל עכשיו בכלל מפחדת.. כואב לי באיזור המכה היה לי גם חתך קטן וירד דם מעוצמת המכה אבל כמעט והפצע החלים לגמריי אבל כל האיזור במיוחד שאני נוגעת כואב לי השאלה היא האם הגיוני שדימום או מצב מסכן חיים יקרה כעבור זמן מהמכה? או שניתן להרגע? הסכנה שיש דימום במוח או מצב מסכן חיים עבר? או שעוד קיימת סכנה בבקשה עזור לי . בחרדות יש לי כמו לחץ בראש באוזן קמתי עם כל הראש מגרד כזה יש לי כל מיני מיחושים בגוף השטף דם מסביב העין עוד לא עבר אבל נהיה מסביב צהוב כזה עבר שבוע מאז מה הסיכוי שחלילה יתפתח דימום או מצב מסכן חיים? פליז תתיחס ותענה לי יותר בפירוט פשוט לחוצה כי גם כמו לחץ בגב עליון חנוקה כזה האם בעקבות המכה נגרם לי נזק? כי זאת הייתה ממש מכה חזקה שאני נוגעת באיזור קרוב לזה אפילו כואב וכל מיני מייחושים בגוף האם עליי לדאוג? עבר שבוע ולא הכי מרגישה טוב..אם היה מצב מסכן חיים זה היה קורה כבר שיום הראשון? אין זה הגיוני שאחרי שבןע יופיעו דברים? בת 27 עוד פחות מחודש בבקשה תתיחס אליי ותענה לי קצת יותר מפורט תודה

בבקשה תפני לרופא המטפל שלך לצורך פירוט. עניתי לך כבר מקודם. בפורום רפואי באינטרנט התשובות ממוקדות ומתעקסות בטיפול מיידי או צורך בהפניה לבית החולים. לשאלות נוספות יש לפנות לרופא המטפל.

02/07/2019 | 12:53 | מאת: שירן

הייתי אצל רופאת משפחה שאמרה לי שאין צורך בכלום וסירבה לתת סיטי ראש אמרה שזאת קרינה מיותרת אני שואלת אותך האם יש צורך בסיטי או להגיע למיון? עבר שבוע מאז עדיין כואב האיזור ועוד יש בעין שטף דם כזה שהיא טענה שזה מהמכה והכאב של המכה יכול להשאר גם חודש אם לא היו לי הקאות באותו היום ולא כאבי ראש חזקים ולא בחילות קשות לא נגרם לי נזק מוחי? אין מצב שמסכן חיים? אני יכולה להיות רגועה? אם לא קרה לי כלום ב24 שעות הראשונות מה הסיכוי שיקרה לי עכשיו? זאת השאלה שלי סך הכל מאוד מודאגת אשמח אם תענה לי על זה בבקשה

כתבתי כבר שאת יכולה להיות רגועה. אין צורך ב- CT ולא בפניה למיון.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)