דם בשתן לאחר פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

28/05/2019 | 11:56 | מאת: מאיר

אתמול לאחר משחק כדורגל חזרתי הביתה בערב והשתן היה אדום (מניח שזה דם, נשללו אופציות של אכילת סלק / צבעי מאכל / תרופות וכו' וכמו כן לא קיבלתי מכה באיזור) ללא כל כאב. הבוקר השתן חזר לצבע רגיל. אציין שבארבעה שבועות האחרונים חזרתי לבצע פעילות גופנית (חד"כ+כדורגל) לאחר מס' שנים, ויחד עם זאת הגברתי משמעותית את צריכת החלבון (שידודע לי שצריכה מוגברת עלולה לפגוע בתפקוד הכליות - אך הצריכה שלי לא עולה על יחס של 2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף). האם יש צורך לגשת למרפאה לבדיקות (בן 29)?

מאיר שלום, התסמין של שתן דמי לאחר פעילות גופנית אצל אנשים צעירים אינו נדיר, וברוב המוחלט של האנשים הוא דבר שפיר שלא מצריך בירור מיוחד. במידה ואין כאבי שרירים, אינך מעשן ואין סיפור משפחתי של גידולים במערכת השתן אין צורך בבירור מיוחד. חשוב להקפיד על שתיה מספקת בזמן פעילות גופנית במיוחד בעונת הקיץ. כל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)