מה יכול להיות שיש לי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/02/2017 | 06:21 | מאת: שושי

שלום ד"ר ובוקר טוב, בת 27. אנסה לכתוב קצר כי זה קצת ארוך.. באפריל האחרון התחילה לי פזילה בעין שמאל, ביוני האחרון פעמיים הרגשתי לחץ דם גבוה וכמעט התעלפתי. הכף רגל שלי נרדמת לעיתים קרובות, וגם האצבעות ביד.. בבדיקות גם ראו דופק מהיר. בירור קרדיולוגי תקין ולא מוצאים סיבה לדופק המהיר שממנו אני סובלת באופן תמידי אז הפסיקו בירור (לפני חודש במדידה רגילה היה לי 130 ולא הרגשתי..). בגלל שהפזילה בינתיים מחמירה פניתי לרופא עיניים הוא הפנה לנוירולוג- בבדיקה גופנית היה לי ערות החזרים גם ביד וגם ברגל עם החזרים פתולוגיים. עשיתי סיטי ראש וראו בעין שמאל אקסופתלמוס, עשיתי emg ובדיקת דם לשלילת מיאסטניה- תקינים ב"ה. הנוירולוג אמר שהכל תקין. בגלל האקסופתלמוס הופנתי לאנדוקרינולוג, עשיתי בדיקות דם וראו פרולקטין קצת גבוה (פעמיים), עשיתי mri מח וראו "חשד למיקרואדנומה" בגודל 5 מ"מ. הביאו לי דוסטינקס, הפסקתי לקחת בגלל תופעות לוואי והתור לאנדוקרינולוג עוד חודש. (כתבתי על הדוסטינקס לפני חודש כתבת לי להגיע למיון אך הקופת חולים סירבה להביא לי הפניה..). לפי מה שאני קוראת בגוגל רוב הסיכויים שאצלי המיקרואדנומה לא מפרישה פרולקטין, הפרולקטין שלי לא מאוד גבוה אלא מעט מעל הנורמה (800). נראה לי שטעו באבחנה.. במקביל הפנו אותי לרופא נשים בגלל שלא קיבלתי מחזור שלושה חודשים.. עשיתי אולטרסאונד מהבטן ויש לי מספר ציסטות כך שהיה קשה להגיע לאבחנה מה הסיבה.. זה נשאר נושא פתוח.. בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי ראש חזקים (אני שותה הרבה משככי כאבים), הקאות, חולשה בגוף , עייפות, רגישות יתר ונדודי שינה.. פעם לא היה לי את זה.. האנדוקרינולוג לא הסתכל על הדיסק של ה mri אבל במכתב מהרדיולוג היה רשום שהגידול לא לוחץ על כלום (ואני לא מבינה ממה הכאבי ראש החזקים..). לרופא המשפחה אין פתרונות.. והוא רמז לי שאני באה הרבה למרפאה ושהגזמתי.. נראה לי שהוא חושב שאני מגזימה אבל אני באמת לא..אני בסך הכל רוצה לפתור את הבעיות שיש לי... אין לי הפניה למיון ואין לי פתרונות לבעיות... לרופא משפחה אני לא חוזרת בגלל ההערה שלו כך שאני סובלת בבית... אני ממש מיואשת קשה לי להמשיך ככה.. יש רעיון מה יכול להיות שיש לי?? כל הדברים קרו לי מאפריל האחרון ולפני כן הייתי בריאה לחלוטין. מרגישה על הפנים.. תודה וסליחה על האורך

21/02/2017 | 15:00 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום שושי ישנן הרבה סיבות לכאבי ראש, ואני לא יודעת האם בדקו את כל האפשרויות.. האם בוצעה הדמיה של וורידי המוח ולא רק MRI? יתכן שהבעיה שלך הינה אנדוקרינולוגית/נוירולוגית.. האם הנוירולוג הציע ניקור מותני? חשוב שתשלימי את הביקור אצל הרופא האנדוקרינולוג להחלטה על המשך דוסטינקס.. מלבד זאת, האם החליטו שמדובר רק בפרולקטינומה ולא בוצע בירור הורמונלי אחר? כגון לשלול פאוכרומוציטומה? אדיסון? או אחר? אני לא בטוחה שעברת את כל הבירור הנדרש כדי להבין באמת מדוע את סובלת מתסמינים אלה כדאי לחזור אל הנוירולוג ולשאול לגבי ניקור מותני, CT של וורידי המוח, לבדוק תפקודי תריס, רמות סידן ורמת PTH. וכמובן לשאול את האנדוקרינולוג לגבי בירור הורמונלי נוסף כל טוב

22/02/2017 | 08:50 | מאת: שושי

תודה... לא בדקו לי שום דבר ממה שכתבת למעט תפקודי תריס שתקינים.. אנע אנסה לבקש.. הבעיה העכשווית שלמשככי כאבים לוקח הרבה זמן לפעול אצלי.. אתמול בעשר בלילה שוב התחילו לי פטישים במצח, שתיתי נורופן ובמשך שעתיים פשוט סבלתי בקושי פתחתי את העיניים.. וכמובן כמו כל לילה אני מתעוררת 3-4 פעמים בגלל שחם לי.. איך מרגיעים את זה לבינתיים? כל דבר לוקח מלא זמן ואני מרגישה שאני לא מוצאת רופא שיעזור לי.. הרי הייתי כבר אצל נוירולוג ואנדוקרינולוג.. אשוב אליהם.. בא לי לסיים את הסאגה הזו כמה שיותר מהר.. אני כבר כמעט שנה במצב הזה! ובגלל ההערה שרופא המשפחה נתן לי אני מפחדת שיאמרו שזה על רקע נפשי (שלא נכון...) תודה רבה לך

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)