טריגליצרידים וביצים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

18/07/2009 | 09:10 | מאת: מיכאל

שלום הדר, שמתי לב שבשנה האחרונה עם עלייה בצריכת ביצים ל 6 בשבוע עלתה בהתאמה רמת שומנים בדם בייחוד טריגליצרידים לרמה של עד 440.... כשעליתי על זה,הורדתי ביצים דרסטית ל 1-2 בשבוע. שאלתי: האם זה באמת קשר שמוכר? האם ביצים מעלות שומנים בדם? האם ההורדה בביצים אמורה לעזור? ואם כן-תוך כמה זמן זה יורגש? אני מבין שניאצין לא טוב בשבילי בגלל שאני סוכרתי. האם יש תוסף אחר שיכול לעזור,ומהו? אבקש דעתך המקצועית. בתודה מראש.

20/07/2009 | 17:13 | מאת:

מיכאל שלום, לביצים אין קשר ישיר להעלאת הטריגליצרידים אך למזונות המכילים רמות שומן גבוהות, ומזונות העשירים בפחמימות יש. כמו כן גם למחלת הסוכרת יכול להיות קשר לטריגליצרידים גבוהים. האם אתה מקפיד על תזונה נכונה? טריגליצרידים הינם שומנים אשר משמשים כמקור אנרגיה לגוף. הם מרוכזים בעיקר ברקמות השומן בגוף ובשעת הצורך מועברים לדם ומשם ליתר התאים במטרה לספק אנרגיה. ריכוז גבוה מדי של טריגליצרידים, שאינו מטופל, מהווה גורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. ניתן להוריד רמות גבוהות של טריגליצרידים על ידי שינוי באורח החיים הכולל: שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע (למשל הליכה/ ריצה..), תזונה נכונה: הכוללת מניעה ממזונות מטוגנים, סוכרים, חמאה, מרגרינה, מיונז, שמנת ופחמימות פשוטות (קמח לבן למשל) והעדפת פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא/ שיפון, אורז מלא, פסיליום, שיבולת שועל וכו'),. וכמובן העלאת צריכת הירקות, העלים והנבטים. כמו כן, מומלץ להעשיר את התזונה במזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגים ממעיינות קרים כמו סלמון, טונה, מקרל והליבוט) במקביל להקפדה על אורח חיים בריא, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה בשם אומגה 3 "950". אומגה 3 הינה חומצת שומן חיוניות המסייעת להורדת הטריגליצרידים וכן משמשת למניעה ולטיפול במחלות לב וכלי דם. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות. לגבי ניאצין, הצורכים טיפול תרופתי לסוכרת (גלובן, גליבטיק, גלוקופאג') או אינסולין - יש לנטר את רמות הסוכר כשמשלבים ניאצין, כיוון שהוא עלול להעלות את רמות הסוכר . אשמח להמליץ לך על תוספים נוספים שיוכלו לסייע לך אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת מהו גילך? איזה תרופות אתה נוטל? והאם אתה סובל מבעיה בריאותית נוספת? לקריאה על אומגה 3: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 הרבה בריאות, הדר