שימוש בפוליקוסנול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

28/03/2009 | 22:17 | מאת: נעמה

הדר שלום, הגוף שלי מייצר כולסטרול, כבר מספר שנים אני מאזנת את רמת השומנים בדם ע"י סטטנים, 10 מ"ג ליום. עקב מודעות לתופעות הלוואי החלטתי להפסיק ולנסות טיפול אלטרנטיבי. חשוב לי לציין כי אני אוכלת נכון, עושה פעילות אירובית מדי יום ומקפידה על כל ההמלצות בתחום. בשיחה טלפונית המלצת לי על לקיחת פוליקוסנול להורדת כולסטרול. התחלתי לקחת אולם במקביל נודע לי כי ע"ס מחקרים התברר כי תוסף זה איננו "מספק את הסחורה" ולא מוריד את רמות הכולסטרול. שאלתי - כיצד חברת סולגאר ממליצה על מוצר שאיננו יעיל? בברכה, נעמי

01/04/2009 | 09:31 | מאת:

נעמה שלום, אני שמחה לשמוע שאת מודעת ודואגת לבריאותך, אוכלת נכון, עושה פעילות גופנית ומקפידה על נטילת הפוליקסנול. אינני יודעת לאיזה מחקרים את מתייחסת ומה המקור שלהם? אני מכירה עדויות מחקריות רבות המראות שפוליקוסנול הינו תוסף תזונה המסייע להורדת הכולסטרול הרע, העלאת הכולסטרול הטוב, הורדת הטריגליצרידים, מניעת התפתחות טרשת עורקים ועוד. להלן תקציר של 2 מחקרים (יש לי עוד מחקרים רבים ואשמח לשלוח אותם אליך אם תרצי בכך) פוליקוסנול לטיפול בדיסלפידמיה: מחקר שהתפרסם בשנת 2004, בחן 205 מטופלים הסובלים מכולסטרול גבוה שנטלו 5 מ"ג פוליקוסנול ליום או פלצבו, במשך 3 שנים. לאחר שנה, נמצא כי פוליקוסנול הפחית משמעותית, בהשוואה לקבוצת הפלצבו את ערכי LDL כולסטרול בשיעור של 20.9% , כולסטרול כללי פחת ב- 19.3% וטריגליצרידים ב- 25.7% עם עליה מובהקת (לעומת הפלצבו ) של 4.1% ברמות HDL כולסטרול. השפעה נמשכה לאורך 3 שנות הטיפול שבסיומו רמות LDL כולסטרול פחתו בשיעור של 34.3% , כולסטרול כללי ב-23.2%,טריגליצרידים ב- 21.2% , וHDL כולסטרול עלה ב-12.3%. Int J Clin harmacol Res 2004:24;65-77 פוליקוסנול ותרופות קונבנציונאליות להפחתת כולסטרול: פוליקוסנול שיפר את פרופיל השומנים באופן סטטיסטי שווה או אף גבוה יותר מ- סימבאסטאטין, פרבסטטין, לובסטטין, בחולי היפרכולסטרולמיה. המטופלים נטלו סימבאסטאטין ( 5-10 מ"ג ) או פוליקוסנול ( 5-10 מ"ג) . בשתי הקבוצות נצפתה ירידה ב- כולסטרול כללי, LDL, יחס LDL ל- HDL, ויחס כולסטרול כללי ל- HDL, ללא שוני משמעותי בין הקבוצות. במחקר אחר נמצא כי פוליקוסנול במינון 10 מ"ג ליום היה יעיל מ- פרבסטטין (10 מ"ג ליום), עם עליה ב- HDL . בקבוצת הפרבסטטין דווח על תופעות לוואי . Int J Clin Pharmacol Res 1999;29:105-116. מקווה שתמשיכי ליטול פוליקסנול למשך 3 חודשים ותעשי בדיקת דם חוזרת. אשמח אם תשובי ותעדכני אותנו בתוצאות. הרבה בריאות וחג שמח, הדר

04/04/2009 | 22:21 | מאת: נעמה

הדר שלום, תודה על תשובתך. קראתי שאת ממליצה לחלק מהאנשים לקחת ליפוטרופיק פאקטור. אודה לך אם תעדכני אותי מה ההבדל בין תוסף זה לתוסף פוליקוסנול בו אני משתמשת. בברכה ושבוע טוב, נעמי