כולסטרול וכדורים נגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

08/08/2012 | 18:26 | מאת: דוד

שלום, אני בן 55, עושה בדיקות כלליות כל שנה, ובמשך 7 שנים רצופות הכולסטרול הכללי נע בין 221-240. בבדיקה האחרונה שביצעתי, רמת הכולסטרול הייתה 233. הכולסטרול הרע נע בין 160-170. בבדיקה האחרונה שביצעתי, רמת הכולסטרול הרע הייתה 163. נכון להיום, לא לוקח כדורים. שאלתי, האם עליי לקחת כדורים, ואם לא, מה יכול להוריד את רמת הכולסטרול?

09/08/2012 | 09:29 | מאת:

שלום רב אכן רמת הכולסטרול שלך גבוה מהנורמה . ההמלצה שלי היא לנסות לאזן אותו בדרך הטבעית- לאמץ אורח חיים בריא. לבצע פעילות גופנית לפחות 4 פעמים בשבוע כשעה ביום . לשנות את התזונה: הוספה של סיבים תזונתיים(למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם),ירקות- כמה שיותר פירות -במתינות, קטניות ,דגנים מלאים בלבד, דגי ים צפוני כמו:סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט . אכילת אגוזי מלך,זרעי פשתן טחונים,אגוזי ברזיל (מהאגוזים חופן ביום ). מומלץ להוריד מזונות מתועשים ומעובדים ,מזונות המכילים שומן רווי כגון:אברים פנימים,חמאה,מרגרינה,גבינות שמנות,ממתקים,חטיפים,מזונות מטוגנים. לשתות כמה שיותר מים במיוחד בקיץ. לפחות 8-10 כוסות. להפחית בשתיה מתוקה ומוגזת. ממליצה לך על 2 תוספים שיעזרו לאיזון הכולסטרול: 1)קומפלקס פיטוסטרולים 2X2 ביום אחרי המזון -איזון הכולסטרול שצורכים מהמזון 2)ניאצין-NFN 200 -איזון הכולסטרול שמייצר הכבד וניקוי כבד ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב