תוספי תזונה לטיפול בבעייתי

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/10/2011 | 18:42 | מאת: אודי

שלום רב דוקטור.אני בן53. לפי הצילומים ובדיקות דם אחרונות,שומנים גבוהים בדם,קולסטרול וטריגליצרידים גבוהים מעל המקסימום. בגלל שאני רגיש לתרופות ממשפחת סטטינים,רופא משפחה הימליץ לי ורכשתי היום בבוקר,ליפוטרופיק 50 תבליות. מתי ליפוטרופיק מתחיל להשפיע מיום הראשון? האם זה משנה מתי לוקחים אותו למשך היום? האם יש לו תופעות לוואי? דעתכך המלצתך הצעתך בנדון. תודה רבה מראש.

11/10/2011 | 17:14 | מאת:

אודי שלום רב, ליטרופ (ליפוטרופיק)-זוהי פורמולה ליפוטרופית המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים. פועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף ליטרופ מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד וברקמות נוספות ע"י הגברת מסיסות הכולסטרול. הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ובנטרול נזקים הנגרמים לו עקב תופעות הלוואי של טיפולים תרופתיים, ובתוך כך שומרת על תפקודי כבד תקינים. נטילת הליטרופ אינה גורמת תופעות לוואי. השפעת הליטרופ אינה מיידית. יש ליטול 2-3 טבליות ביום, עם הארוחות (לא משנה באיזה ארוחה ביום) באופן קבוע. לאחר 3 חודשים יש לערוך בדיקות דם חוזרות ולראות את מצב השומנים בדם. כמו כן חשוב מאוד להקפיד על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית סדירה. שתי אלו חשובות מאוד לאיזון רמות השומנים בדם ושמירה על בריאות הלב וכלי הדם. שינוי באורח חיים הכולל: שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע (למשל הליכה/ ריצה), תזונה נכונה: הכוללת מניעה ממזונות מטוגנים, פחמימות מזוקקות ( כגון סוכר,סירופים , מיצי פירות בהם יש רמה גבוה של פרוקטוז- סוכר פירות ), חמאה, מרגרינה, מיונז, שמנת , אלכוהול ,ופחמימות פשוטות (קמח לבן למשל), והעדפת פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא/ שיפון, אורז מלא, פסיליום, שיבולת שועל וכו'),. וכמובן העלאת צריכת הירקות, העלים והנבטים. כמו כן, מומלץ להעשיר את התזונה במזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגים ממעיינות קרים כמו סלמון, טונה, מקרל והליבוט). אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, חג שמח, עדי ישראל סולגאר-סופהרב