בדיקות דם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/06/2011 | 09:09 | מאת: יהודה

שלום אני בן 31.5 משקל 75 (אחרי דיאטה הורדתי 15 קילו) גובה 1.75 בבדיקות דם שעשיתי היו לי ערכים כדהלן: כולסטרול כללי - 179 כולסטרול LDL 110 כולסטרול HDL 45 טרגלצידים - 118 סוכר - 92 אני לא מעשן!!! ראוי לציין שיש לנו גנטיקה של כולסטרול ושומנים בדם. אחי בן 39 עבר צינטור(סובל מהשמנת יתר + יתר לחץ דם) ואבי בן 62 עבר צינטור. האם ערכים אלו תקינים לגורמי סיכון? או שזה מצריך טיפול תרופתי? ואיך מורידים כולסטרול LDL?? תודה וסליחה על אריכות השאלה

26/06/2011 | 10:54 | מאת:

יהודה שלום , ראשית אני שמחה לשמוע שהצלחת להוריד ממשקלך 15 ק"ג . מכיוון שהנך שייך לקבוצת סיכון למחלות לב וכלי דם חשוב עבורך לשמור על משקל תקין, תזונה נכונה ובריאה ופעילות גופנית . גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם הם : עישון,יתר לחץ דם, מתח, רמות כולסטרול, חוסר פעילות גופנית, עודף משקל,סוכרת ועוד . הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130 (אצלך 110), לאנשים הסובלים מסוכרתו/או לחץ דם מומלץ נמוך מ- 100. הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-45 רצויי מעל ל- 60 (אצלך 45) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך על פי חישוב 118) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 (אצלך179). כמו כן, בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול. למשל היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ- 3.7 (אצלך 3.9) ואת היחס בין הרע לטוב שצריך להיות נמוך מ- 3 (אצלך 2.4) מכאן שערכי הכולסטרול והיחסים שלך תקינים . יחד עם זאת, כאמור, מכיוון שהינך שייך לקבוצת סיכון עליך להמשיך להקפיד על תזונה בריאה. תמיד יש מקום לשיפור שלושת המדדים : כולסטרול טוב, כולסטרול רע וטריגליצרידים התזונה להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. להורדת טריגליצרידים- הקפד על הפחתה באכילת פחמימות פשוטות ומזונות עם אינדקס גליקמי גבוה( מזונות אשר מעלים במהירות את רמת הסוכר בדם. כמו כן, אני ממליצה לך לשלב נוגדי חמצון בתזונה שלך. נוגדי חמצון יעילים במלחמה להורדת כולסטרול,מניעת התפתחות מחלות לב,טרשת עורקים סכרת ועוד . במחקרים רבים שנעשו נמצא כי נוגדי חמצון עוזרים למנוע את חמצון הכולסטרול הרע( LDL) ובכך מונעים את היווצרות הפלאק הטרשתי בדפנות כלי הדם האופייני למחלת טרשת העורקים ניתן למצוא נוגדי חמצון, ביין אדום ובפירות וירקות כגון: פירות יער, עגבניות, תפוחים, רימונים,בטטה וכו' . אני מצרפת לך מאמר על מלחמתם של נוגדי החמצון ברדיקלים החופשיים: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=852 לא ציינת האם אתה עוסק בפעילות גופנית . פעילות גופנית קבועה נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב( HDL). מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה בשם אומגה 3 "950". אומגה 3 הינה חומצת שומן חיוניות המסייעת להורדת הטריגליצרידים וכן משמשת למניעה ולטיפול במחלות לב וכלי דם. אופן שימוש : 1-2 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש