שינוי בתוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/06/2011 | 00:14 | מאת: ירון

שלום, בבדיקה דם אחרונה התקבלו התוצאות הבאות : כללי 187 HDL 48 NON-HDL 138 LDL 112 טרילגצירים 129 לפני שנתיים ה LDL היה 125 ולפני שנה 76. מה יכול להסביר שינוי בזה בתוצאות ? האם יש צורך בטיפול ? אני משתדל לא לאכול מוצרים עם כולסטרול. בן 39 , נוטל סימבלטה תודה

14/06/2011 | 11:57 | מאת:

ירון שלום , שלום , איני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך ועל כן קשה לי לענות מדוע ישנן תנודות בערכי הכולסטרול שלך לאורך השנים, יחד עם זאת קיימות סיבות שונות לכולסטרול גבוה כמו: ייצור עצמי של הכבד, תזונה לא נכונה, נטילת תרופות שונות, כבד שומני , סטרס , חוסר איזון הורמונלי ועוד . (לא ידוע לי על כך שסימבלטה מעלה אמות שומנים וכולסטרול) הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130 (אצלך 112), הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-45 רצויי מעל ל- 60 (אצלך 48) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך על פי חישוב 129) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 (אצלך187). כמו כן, בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול. למשל היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ- 3.7 (אצלך 3.8) ואת היחס בין הרע לטוב שצריך להיות נמוך מ- 3 (אצלך 2.3) מכאן שערכי הכולסטרול שלך הם בגבול הנורמה וגם היחסים תקינים . אני ממליצה לך להמשיך לדבוק בתזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית קבועה נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

14/06/2011 | 21:54 | מאת: ירון

שלום ותודה על תגובתך. בהנחה שהגורם הוא סטרס (מבחינת תזונה לא היה שינוי) האם יש טעם לטיפול בכולסטרול או הטיפול צריך להיות ממוקד בסטרס (שיש לו נזקים נוספים) ? האם יש משהו שאת ממליצה ? תודה