כדור סטטור

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/06/2011 | 11:28 | מאת: אור

שלום רב בעלי לוקח מזה כמה חודשים כדור בשם סטטור,יום כן ויום לא. לאחר שהוא לוקח את הכדור יש לו סחרחורות וכאבי שרירים ברגלים ובידים. אני יודעת שאילו חלק מהתופעות ,אך הוא החליף כמה כדורים שגם עשו לו כאבי שרירים,כמו ליפיטור ועוד. מה עליו לעשות? יש לציין שהוא מטופל בהרבה כדורים כמו ,לסוכר ,אספירין, פלויקס.הוא בן 55 ולא עושה בכלל ספורט. תודה על התשובה

05/06/2011 | 10:53 | מאת:

אור שלום, תרופות ממשפחת הסטטינים (כמו הסטטור שבעלך נוטל) מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות. תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קואנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. לקיו 10 ישנה השפעה על קרישת הדם והוא בעל אפקט מדלל דם,לכן לאנשים כדוגמת בעלך הנוטלים תרופות מדללות דם כמו קומדין או ופלויקס אני ממליצה להיוועץ ברופא המטפל אשר יכול לבצע מעקב אחרי תפקודי קרישת הדם במידה ונוטלים את התוסף במקביל לתרופות מדללות דם. המינון המומלץ של Q-10 לאנשים שנוטלים פלויקס הוא עד 120 מ"ג . אני ממליצה לו להתחיל ליטול Q10 במינון 60 מ"ג .במידת הצורך ,הוא יוכל להעלות את המינון ל 120 מ"ג. לקריאה על Q10 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=815 בריאות שלמה, איילת בש