טריגליצרידים גבוהים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

05/03/2011 | 09:33 | מאת: רונן

שלום איילת , שמי רונן ,בן 39, מעשן.בבדיקות הדם האחרונות נוכחתי לדעת שיש לי רמה גבוהה של טריגליצרידים(270), שאר הערכים תקינים.ברצוני לדעת מה אני צריך לעשות על מנת להוריד את הרמה לערכים תקינים . אודה לך על תשובתך.

06/03/2011 | 12:56 | מאת:

רונן שלום, טריגליצרידים הינם שומנים אשר משמשים כמקור אנרגיה לגוף. הם מרוכזים בעיקר ברקמות השומן בגוף ובשעת הצורך מועברים לדם ומשם ליתר התאים במטרה לספק אנרגיה. ריכוז גבוה מדי של טריגליצרידים, שאינו מטופל, מהווה גורם סיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם. ניתן להוריד רמות גבוהות של טריגליצרידים על ידי שינוי באורח החיים הכולל: שמירה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה 3-4 פעמים בשבוע (למשל הליכה/ ריצה), תזונה נכונה: הכוללת מניעה ממזונות מטוגנים, סוכרים, חמאה, מרגרינה, מיונז, שמנת ופחמימות פשוטות (קמח לבן למשל) והעדפת פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא/ שיפון, אורז מלא, פסיליום, שיבולת שועל וכו'),. וכמובן העלאת צריכת הירקות, העלים והנבטים. כמו כן, מומלץ להעשיר את התזונה במזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגים ממעיינות קרים כמו סלמון, טונה, מקרל והליבוט) במקביל להקפדה על אורח חיים בריא, אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה בשם אומגה 3 "950". אומגה 3 הינה חומצת שומן חיוניות המסייעת להורדת הטריגליצרידים וכן משמשת למניעה ולטיפול במחלות לב וכלי דם. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 בנוסף, נמצא שכול סיגריה "גוזלת" 25 מ"ג של ויטמין C מהגוף ועל כן אני ממליצה לך ליטול אסטרולה – ויטמין C 500 מ"ג, כמוסה אחת ביום עם הארוחה בשעות היום (כיון שויטמין זה בעל אפקט מעורר). לקריאה על ויטמין C: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=235&ArticleID=356&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש