Q10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/02/2011 | 08:51 | מאת: ענת

אני בת 54 בריאה בדרך כלל. איני נוטלת תרופות(גם לא סטטינים). יש לציין שאני צמחונית וגם כמעט איני אוכלת ביצים ומוצרי חלב (נוטלת כדורי B12 ).יש לי כאבי שרירים קלים, ואני מעוניינת לדעת אלו תוספי מזון כדאי לי לקחת ומה דעתך על Q 10 האם כדאי לי לקחת תוסף זה? ומהן תופעות הלוואי ?מהו המינון המומלץ בשבילי? שוב אציין ,איני לוקחת סטטינים ,ואין לי בעיה של שומנים .אשמח לעזרתך. המון תודה.

15/02/2011 | 15:24 | מאת:

ענת שלום, לכאבי שרירים יכולות להיות סיבות שונות כגון: מאמץ גופני ,שימוש בתרופות ,מתח ,מחלות שריר דלקתיות, תסמונת פיברומיאלגיה, מחלות נוירולוגיות, מיופתיה – הרס שריר שמאופיין בדרך כלל בחולשה ועוד . ראשית אני ממליצה לך ללכת ולהיבדק אצל רופא על מנת למצוא את המקור לכאבי השרירים . אני בהחלט חושבת שקו-אנזים Q10 יכול להקל על כאבי השרירים שלך . קו-אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב . הוא רכיב אינטגרלי בתוך המיטוכונדריה ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים . Q10 מגביר את ייצור האנרגיה ואספקת חמצן לרקמות ולשרירים ומשפר את זרימת הדם בגוף.באופן זה הוא עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל במחלות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לך על Q10 Nutri-Nano 30 מ"ג . זהו תוסף תזונה ייחודי, אשר פותח בטכנולוגיה מתקדמת המספק את רכיב הקו- אנזים Q10 בצורה הזמינה ביותר לגוף ומאפשר ספיגה מהירה וטובה יותר. Q10 זה זמין ביולוגית פי 3 לעומת Q10 רגיל ולכן מתאים במיוחד לסובלים מבעיות ספיגה . אופן שימוש : 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחה (את הכמוסות יש ליטול בשעות היום ולא בשעות הלילה מכיוון שיש לו אפקט מעורר). אני ממליצה לך להתחיל עם כמוסה אחת ביום ובמידת הצורך לעלות למינון של 2 כמוסות ביום . לקריאה על קו אנזים נוטרי ננו : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=513 בנוסף, אני ממליצה לך לשלב מגנזיום ציטראט של חברת סולגאר . המגנזיום משפיע על תפקוד השרירים, שומר על בריאות הלב ומסייע באיזון לחץ הדם. כמו כן, בעל השפעה מרגיעה, מסייע בהפגת מתחים מקל על נדודי שינה ועוד. המגנזיום הראה תוצאות מצוינות בהקלה על כאבי שרירים . אופן שימוש : 2 טבליות ביום, לפני שינה . לקריאה על מגנזיום ציטראט : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=231&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש