ויטמין C

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/12/2010 | 21:39 | מאת: נועה

איילת שלום, אני בת 20 ואין לי מחלות בדרך כלל, ואני לא לוקחת תרופות באופן קבוע רציתי לשאול האם אני יכולה לקחת ויטמין C בכדי למנוע הצטננות בחורף, אני לא גרה בארץ אלא באירופה וממש חשוב לי למנוע את המחלות החורפיות זה בסדר לקחת כדור 1 ביום של 1000 הבנתי שזה יוצר בעיות עם הכליות האם תוכלי להסביר לי על מה מדובר בדיוק? תודה רבה ושובע טוב

27/12/2010 | 10:50 | מאת:

נועה שלום , את בהחלט יכולה ליטול ויטמין C במינון של 1000 מ"ג כמניעה, ללא חשש להיווצרות אבנים בכליה . הטענה כי עודף ויטמין C גורם לאבנים בכליות הופרכה במחקרים רבים. צריכת מינונים גבוהים העולים על 10 גרם ליום (!) לאורך זמן עלולים להביא להיווצרות אבני כליה בגלל חומציות השתן.יחד עם זאת, לאנשים הסובלים ממחלת כליות, היסטוריה של אבנים בכליות, מחלת גאוט מומלץ לא לצרוך רמות גבוהות של ויטמיןC ולהתייעץ עם הרופא המטפל. ויטמין C הוא נוגד חמצון רב עוצמה, הוא אינו נאגר בגוף ולכן יש צורך להקפיד על תפריט יומי שיכלול ירקות ופירות. כל החיות והצמחים מסוגלים לסנטז ויטמין C בעצמם למעט האדם וחיות מסוימות (כגון: קוף ועטלף). עודף ויטמין C הוא נדיר וזאת משום שרוב החומצה מופרשת בשתן. יחד עם זאת בצריכה של מעל ל- 3,000 מ"ג ליום עלולות להופיע הפרעות במערכת העיכול כגון שלשול, בחילה או עוויתות בבטן. המינון היומי המומלץ הוא בין 1,000-500 מ"ג ליום. המינון הטיפולי במצבים רבים מגיע ל-50 מ"ג לכל משקל גוף, ואף יותר מכך. שבוע טוב וחורף קל איילת בש .