טריגליצרידים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/12/2010 | 06:29 | מאת: ענת

שלום, יש לי רמת טריגליצרידים גבוה ורציתי לדעת אם יש תוסף תזונה שיכול לעזור ?

15/12/2010 | 11:52 | מאת:

ענת שלום , טריגליצרידים(TG) מופקים משומן המצוי במזון או נוצרים בגוף ממקורות אנרגיה אחרים כגון פחמימות .הם נעים בזרם הדם ומאוחסנים ברקמות שומן.עלייה ברמות הטריגליצרידים מקושרת לסיכון מוגבר להתפתחות טרשת עורקים. גוף האדם זקוק למעט TG בכדי לספק את חומצות השומן החיוניות לו. הכמויות העודפות מנוצלות להפקת אנרגיה או שוקעות ברקמות השומן .כאשר כמות החלבונים והפחמימות נצרכת באופן מוגבר מעבר לצורכי הגוף,מתקיים בגוף ייצור אנדרוגני (פנימי) של TG מהפחמימות והחלבונים . מצבים של השמנה, צריכת אלכוהול, סוכרת, מחלות כליה כרוניות ושימוש באסטרוגן מאופיינים לעיתים קרובות ברמות גבוהות של TG. לא ציינת מהם ערכי ה-TG שלך, בבדיקות כימיות של הדם רמת טריגליצרידים הנמוכה מ- 150 מ"ג/דיציליטר נחשבת לנורמלית ותקינה .רמה מעל 200 נחשבת לגבוהה-גבולית . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול וטריגליצרידים כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. תוספי התזונה המומלצים עבורך להורדת הטריגליצרידים הם: ליטרופ (ליפוטרופיק)- פורמולה ליפוטרופית המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים. פועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף ליטרופ מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד וברקמות נוספות ע"י הגברת מסיסות הכולסטרול. הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ובנטרול נזקים הנגרמים לו עקב תופעות הלוואי של טיפולים תרופתיים, ובתוך כך שומרת על תפקודי כבד תקינים. הנחיות: 3 טבליות ביום עם אוכל. לקריאה על ליטרופ : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 אומגה 3 "950"- חומצות שומן מסוג אומגה 3 חיוניות לטיפול במחלות לב וכלי דם ולמניעתן, לאיזון רמות הכולסטרול והטריגליצרידים ולשמירה על קרומי התאים בגוף. אומגה 3 "950" הוא המוצר היחיד המכיל 950 מ"ג של חומצות שומן רב בלתי רוויות טהורות מסוג אומגה 3 בכל כמוסה. כמוסה אחת שוות ערך למנת דג סלמון. ראוי לציין כי חומצות השומן של סולגאר נקיות ממתכות כבדות, מדיאוקסין PCB'S ומחומרים מסוכנים אחרים. הנחיות: 1-2 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 950 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=519 כמו כן, אשמח להמליץ לך על פורמולה לניקוי הכבד מרעלים אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הטריגליצרידים ,ערכי הכולסטרול הטוב והרע? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת והאם את נוטלת תרופות כלשהן ? אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש