רופא בית אבות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/12/2008 | 09:23 | מאת: אלה

אמא שלי נפטרה לפני חודש.היא שהתא בבית אבות (משפחתון) פרטי בקריות. היתה לדעתי רשלנות מצד רופא בית אבות. אמא שלי בת 84 לפני שנתיים עברה ארוע מוחי קל בעיקר סבלה מאסטמה בעיות לחץ דם בעבר היו ארועי לב בסה"כ תיפקדה יפה בבבית אבות (אכלה לבד, שירותים לבד, עזרה במקלחת והחלפת בגדים וכו') וזאת השתלשלות המקרה: בתאריך 29/10 היא התקררה . היה לה קושי בנשימה. הרופא בדק אותה היא קיבלה אנילציה ואנטיביוטיקה זינט. במשך הימים חל שיפור בנשימה אבל יחד עם זאת הרגישה חולשה וכבדות. במשך כעשרה ימים זה הטיפול שקיבלה. במשך עשרה ימים החלה נפיחות ובצקות לפי מה שאני ראיתי היתה לה בצקת ברגליים. ולא נעשה כלום מבחינת הרופא. ביום רבעי בבוקר . התעוררה יצאה לארוחת בוקר ישבה בכיסאה ומטפלת רואה שלולית של מים מתחת לכסא כיצאה לארוחת בוקר .המטפלת מבחינה בזה היא בודקת מכוון שחשבה כי מדובר בבריחת שתן. מסתבר שהדליפה היתה מהרגליים. היא דווחה לבעל הבית שקרא לרופא . הרופא מחליט לתת זריקת פוסיד (???!!!) כאן נשאלת השאלה א. האם זה הטיפול שהיה צריך להעשות? ב. מדוע לא פינה אותה לב"ח? בלילה אמא שלי התעוררה הרגישה רע מאוד . היא אמרה למטפלת שיש לה לחצים בחזה . זה יה כל כך חמור שביקשה לקרוא לאחת הבנות שלה כי מרגישה שזה הסוף. המטפלת במשמרת הלילה מתקשרת לבעל הבית מספרת לו על מה שקורא עם אמא שלי ..ואז הוא נטותן הוראה לעשות "אניאלציה" כמובן מבלי שרופא יגיע ,יבדוק ויחליט האם כאן לא נדלקת נורה אדומה? זה לא הזמן לפנות לבית החולים?????.. רופא לא אמור להגיע ? הרי כאן היו צריכים להדלק כל נורות ההזהרה...יש לה דליפת מים ---ברור שיש כאן בעית אי ספיקת לב ... ועוד לתת אניאלציה??? בבוקר יום חמישי - התקשרו מבית אבות לבוא לקחת אותה לבית החולים. זאת אומרת שמיום רביעי בבוקר עד למחרת יום חמישי לא נעשה כלום הגענו לחדר מיון. מיד נתנו חמצן . הרופאה במחלקה בדקה את אמא שלי. הראתה לי את ווריד הצוור נפוח ואמרה לי מיד .....יש לה גודש בווריד. אמא שלי אושפזה ביום חמישי ..היום שישי בבוקר קיבלה דום לב ..ולאחר שבוע נפטרה. ונשארנו במשפחה עם המון סימני שאלה א. איך הגיע למצב שבו יש בצקת ולא נעשה כלום במשך שבוע ויותר ב. כשכבר ירדו המים - למה לא פונתה מיד לבית חולים. ג. למה בלילה שבין רביעי לחמישי כשהרגישה לחץ בחזה הוחלט לתת אניהלציה? האם כאן לא נעשתה טעות שגרמה להממרת המצב? ד. האם מתאים לתת זריקת פוסיד בזמן שכבר יש נזילת מים? תודה מראש כואבת ואבלה הבת אלה אנא אבקש תגובה . עיצה ודעה . מה עלי לעשות? האם אין כאן סיבה להגיש תלונה למשרד הבריאות? לאחר רצף כזה של הזנחה פושעת

23/12/2008 | 19:47 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אלה שלום, ראשית אני מבקש להשתתף בצערך על מות אימך. מובן, שכדי לענות בצורה מדוייקת על שאלותייך יש לבדוק את התיק הרפואי ואת השתלשלות העניינים, שעה אחר שעה, מיום שהחלו התלונות. מהפרטים שמסרת, הכל התחיל כפי הנראה בזיהום בדרכי הנשימה, שבתחילה הגיב לטיפול באנטיביוטיקה ואינהלציה, והיה שיפור במצב הנשימה. האירועים שלאחר מכן אופייניים לאנשים מבוגרים, גם כאלה שמתפקדים היטב ביום יום, אולם עם "רזרוות" נמוכות. כל שינוי במצב הכללי, כמו זיהום בדרכי הנשימה, שאדם צעיר היה מתמודד איתו ללא קושי, מוציא אותם מאיזון. כפי הנראה, העומס הנוסף הכניס את אימך למצב של אי ספיקת לב, שהתבטא בצבירת נוזלים, גודש ורידי, בצקות וגם "דליפה" של נוזלים דרך העור. כמו כן התבטא הדבר בחולשה ועייפות. גם חומר האינהלציה עצמו עלול, במקרים מסויימים, לגרום לתופעות לוואי קרדיאליות. אכן, אי ספיקת לב מטופלת, בין היתר, בפוסיד, אך היה צורך גם בהערכה קרדיאלית כוללת, כמו אק"ג ולפי הצורך בדיקות נוספות. הופעת לחצים בחזה מראה, כפי הנראה, גם על אי ספיקה כלילית, עד כדי אוטם שריר הלב, ומחייבת התייחסות מיידית נוספת, על ידי רופא, ובוודאי לא אינהלציה. ניתן, כמובן, להגיש תלונה למשרד הבריאות, אשר מוסמך, לפי שיקול דעתו, להקים ועדה לבדיקת האירוע.

24/12/2008 | 21:49 | מאת: אלה

השאלה שלי .... האם כל השתלשלות המצב והטיפול הלא מקצועי לא מצביעים על רשלנות? הייתי מבקשת לשמוע את דעתך תודה

09/04/2009 | 13:22 | מאת: aronco

לאחר כמה ימים שאמא שלי עברה התעללות בבית האבות העירוני ברמת גן תאור מלא של האירוע באתר http://ronco.co.il/archives/295 אמי נפתרה מחנק של גרעין של שזיף מלפתן שהוגש לה האם אין זו רשלנות רפואית להגיש לזקנה בת שמונים ואחד לפתן מוצק. מזה למעלה משנתיים שהיה בבית האבות והוגש לה רק לפתן גרוס ומרוסק. איך זה שפתאום הוגש לה לפתן מוצק. נסיונות האחייה בבית האבות ובבית החולים איכילוב לא עזרו והיה נפתרה. בבית החולים סרבו לתת את הגרעין שהוציאו לה ואמרו שזו ראיה למשטרה והזמינו את המשטרה לחקור. אמי נפתרה ב5/04/2009

מנהל פורום רשלנות רפואית