רחם שרירנית ומחזור קשה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

30/07/2013 | 19:10 | מאת: דנה

בת 50. רחם שרירנית אובחנה כבר לפי כעשור. מחזור חודש תדיר, כל 25 יום בערך, ונמשך כמעט שבועיים כאשר גם בעבר הכי פחות היה 7 ימים. כמות הדימום גבוהה מאד - ובשלש שנים האחרונות זה רק הולך ונהיה גרוע יותר מבחינת כמות הדימום. חברות סיפרו לי על התקן מירנה כפתרון להפחתת ימי המחזור וכמות הדימום. ניגשתי לגניקולוג לבקש - והוא הפנה אותי לפני החלטה אם אכן זה הפתרון המתאים - לאולטראסאונד ובדיקות דם. באולטראסאונד נמצאו הרבה שרירנים - כולל: - שרירן קדמי 45ממ - שרירן באיזור הצואר 49ממ - שרירן מרכזי 49ממ - שרירן ימני סבסרוזי על גבעול 57ממ - רושם לרירית מתפצלת (קושי בהדגמה עקב שרירנים) בבדיקות הדם נמצא חוסר ברזל: - ברזל 20 - המוגלובין 10.9 - המטוקריט 34.8 - MCV 71.3 - MCH 22.3 - MCHC 31.3 - platelets 495 - RDW 19.6 - WBC 12 (נוט' 8) מאחר והתור הבא שקבעו לי לגניקולוג רחוק (יחסית) יש לי 2 שאלות: א. האם כדאי להתחיל לקחת ברזל על דעת עצמי עד שאגיע לרופא ב. האם יהיה צורך בטיפול פולשני כלשהו כדי להסיר/לטפל בשרירנים? ג. האם שימוש בהתקן מסוג מירנה יוכל לסייע לי בהפחתת הדימום (כמות וזמן) ד. האם אפשר יהיה להימנע מכריתת רחם ? (שמשמעותה הקדמת תופעות גיל המעבר שאני מעדיפה להימנע מהן כל עוד זה אפשרי...) הערה נוספת: אמי נפטרה מסרטן שד (היתה בת 51) בדיקות גנטיות שללו אצלי את הגנים, אך הבנתי שבכל מקרה לא אוכל לקבל טיפול הורמונלי לתופעות גיל המעבר אם וכאשר יתחילו. תודה

נתחיל מהסוף: 1. אין קשר בין סרטן השד ובדיקות הגנטיות הקשורות לסרטן שד ושחלות לשרירני רחם. 2. לעניין ההתקן התוך רחמי המשחרר הורמונים מסוג מירנה. התקן זה עשוי להפחית דימום במצבים בהם הסיבה לדימום היא בעיות הורמונליות ולעיתים גם הפחתת הדימום במצב של שרירנים קטנים אשר הם הסיבה לדימום, וגם זה לפרק זמן קצר. במקרה שלך לא מתאים לעשות שימוש בהתקן תוך רחמי זה. זה גם לא יעזור להפחתת הדימום והורמונים אלה עלולים אף לגרות למיומות לגדול, שהרי מיומות גדלות בעקבות חשיפתן להורמונים ואת שוקלת אולי להוסיף עוד קצת הורמונים (כדאי לעדכן את החברות). 3. להחלטה על טיפול מתאים לבעייתך יש להתרשם מהגודל הכולל של הרחם ולשקול, בין היתר, מלופות אחרות כגון ניתוח או צינתור. 4. ניתן להתחיל בתוספת ברזל. לא יזיק. פרופ' יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות