קרוהן, קלפרוטקטין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/09/2016 | 14:03 | מאת: דני

שלום בן 40. סובל מזה כ 15 שנה ממעי רגיש שהחמיר מאוד! לפני שנתיים אחרי זיהום בבטן ומאז הזיהום ירדתי 3 קילו כי יש הרבה מאכלים שגורמים לרגישות, כאבי בטן, שלשולים, במיוחד סיבים, פירות וכו'. כמו כן לפני 6 שנים לאחר קולונוסקופיה אמרו לי שיש לי קרוהן יחסית קל כנראה קצת במעי הדק וקצת במעי הגס שקרוב למעי הדק. לא לוקח תרופות. CT בטן לפני חצי שנה תקין לחלוטין ואין הצרויות וכו'. בדיקות הדם תקינות פרט לקצת אנמיה באחרונה 12.5 לעומת 13.5 בעבר אבל גם ירדתי בשנתיים 3 קילו מאז הזיהום כי יותר רגיש למאכלים. ASCA היה בזמנו פי 6 מהנורמה CRP תמיד תקין , בד"כ כ 0.1. כל הבדיקות כימיה אימונוגלובולינים שתן וכו' תקינות. US בטן תקין. גסטרוסקופיה לפני שנה תקינה. סיגמואידוסקופיה לפני שנתיים תקינה. בלי ביופסיה כי היה תקין. רמות הקלפרוטקטין היו בשנים האחרונות רוב הזמן על 150-250 אבל בחודשים האחרונים ירדו ל 80 אחכ 60 ובבדיקה מאתמול התוצאה היא 45. למרות הירידה בקלפרוטקטין דווקא בחודשים האחרונים אני מרגיש רגישות גבוהה יותר למאכלים וכמעט כל אוכל עם סיבים או קצת שונה מהרגיל המצומצם שלי גורם לי לנפיחות וכאבי בטן וכו' ושינוי ביציאות. יש כמה ימים של עצירות די קשה ואז אוכל משהו ויש יומיים שלושה שלשולים וכאבי בטן וכו'. רציתי לשאול: בתקופה שבה הקלפרוטקטין הוא 45 אבל יש לי יותר רגישות ותסמינים האם זה אומר שהרגישות היא בכלל קשורה ל IBS ? או שהקרוהן יכול לעשות תסמינים גם עם קלפרוטקטין 45? האם צריך כעת יותר טיפול ל IBS ( תזונתי/תרופתי )? איך אני יודע איזה חזית לתקוף.... קרוהן / IBS תודה רבה

06/09/2016 | 19:51 | מאת: ד"ר אמיר מרעי

מורכב מדי! יש צורך בהכרת הממצאים האוביקטיבים והסוביקטיבים בבירור שנעשה. קלפרוטקטין הולך בקורלציהטובה עם החמרת קרון באופן כללי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה