האם יכול להיות שיש לי צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/06/2016 | 12:16 | מאת: לילך

לפני מספר שנים שמתי לב שאכילת גלוטן גורמת לי לגזים, כאבי בטן טשטוש ועייפות. רופא המשפחה עשה לי בדיקות דם ולדבריו יצאו תקינות. למרות זאת הפסקתי לאכול גלוטן לשנה כי הדבר שיפר את הרגשתי. לפני שנתיים נכנסתי להריון וחזרתי לאכול גלוטן. לפני כ-5 חודשים הורדתי שוב את רוב הגלוטן מהתפריט שלי ושוב נעלמו לי כאבי ראש, גזים וכו. לאחר מכן שמתי לב שיש לי צואה צהובה שצפה בשירותים (לפני זה לא התייחסתי לצבע כי לקחתי ברזל בזמן ההריון). ביקשתי מרופאת המשפחה שתעשה לי בדיקת דם לצליאק הכל יצא תקין למעט IGA שיצא64.7 mg/dl. יש לציין שהבדיקות נעשו כאשר הורדתי את רוב הגלוטן מהתפריט. בצעתי גם אנדוסקופיה ללא ביופסיה והיא יצאה תקינה (לא נאמר לי לאכול גלוטן לפני הבדיקה). כבר כמה חודשים אני סובלת מחולשה ומצואה בהירה ורכה ומתופעות נוספות. למרות שלדברי הרופאים אין לי צליאק החלטתי לפני כשבועיים להוריד את הגלוטן לחלוטין מהתפריט והתחלתי להקפיד על התזונה בדומה לחולה צליאק. מאז אני חשה שיפור בהרגשתי מבחינת אנרגיה ולאט לאט הצואה חוזרת להיות חומה. בנוסף מזה 10 שנים אני לוקחת B12 באופן מלאכותי בשל חוסר ספיגה ומאז ההריון כשנה וחצי לוקחת ברזל באופן קבוע ואם אני מפסיקה ישר מרגישה חולשה. מתנצלת על אורך ההודעה, האם לדעתכם עלול להיות צליאק בכל זאת, למרות מה שהרופאים אמרו. האם יש חשיבות לאבחן את זה באופן רשמי או שפשוט עלי להקפיד על תזונה נטולת גלוטן וזהו.... תודה

במידה והבדיקות נעשו בזמן דיאטה הן יכולות להיות תקינות גם כשיש צליאק פני להמשך בירור גסטרואנטרולוגי מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה