שלשול מתמשך עקב תרופות.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/08/2014 | 13:34 | מאת: גיא

שלום רב, בדרך כלל אין לי שום בעיה של יציאות או בכלל במערכת העיכול. עקב מחלה נוירולוגית, נטלתי קרוב לשנה אופיאטים (מדבקת בוטרנס 10 מ"ג). במהלך נטילת הבוטרנס היה לי מעט עצירות אבל לא משהו דרמטי. לפני כחודש ושבוע הפסקתי ליטול את הבוטרנס, ועברתי שבוע של "גמילה" (שהוסבר לי שייתכן ותתרחש) שכללה כאבי שרירים, אי שקט, חוסר שינה, שלשולים וכו. לאחר שבוע פסקו התסמינים, פרט לשלשולים. אומנם הם לא כמו בשבוע הראשון של הגמילה, אבל הם נשארו אותו דבר מאז, 4-5 יציאות "דחופות" ורכות מאוד ביום, שלשול לרוב. זה לעומת יציאה נורמלית פעם ביום בשגרה בד"כ. לא נטלתי שום תרופות רלוונטיות בתקופה הזאת. אין לי כאבי בטן או דימום. האם זה סביר עדיין? תודה!

שלום רב אתה מתאר יציאה מאיזון רב מערכתי עקב הפסקת שימוש באופיאטים. כעת נותרו יציאות תכופות ודחופות, יתכן על רקע חוסר איזון עיצבי. אפשר להניח שמערכת העיכול תתאושש בהמתנה נוספת. בכל זאת אם התופעה תתמשך עוד - כדאי לבדוק מצב תפקוד בלוטת התריס,בדיקת צואה (תרבית ופרזיטים), ועוד .. לפי ממצאים בבדיקת רופא.

11/08/2014 | 01:05 | מאת: גיא

אוקי, אני אמתין עוד שבועיים-שלושה, בתקווה שיחלוף. תודה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה