חזרת שליטה בסוגרים לאחר ניתוח השקת מעי.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/05/2019 | 12:55 | מאת: יא

בן 77. לפני 8 חודשים גילו גידול במעי וניתחו. היה עם סטומה ועבר הקרנות וכימו של חודש וחצי. לפני 6 ימים עבר ניתוח השקת מעי לביטול הסטומה וחיבור המעי בחזרה. עדיין מאושפז. אין שליטה בסוגרים. סובל מאוד מאי השליטה, קם בלילה 5-6 פעמים בגלל חוסר השליטה ( עם חיתולים) ומצב רוח מאוד ירוד כתוצאה מכך לאור זאת. אשמח לדעת מה הסיכוי שתחזור השליטה על הסוגרים. מה הבעיות ומה לשים לב. האם לוקח זמן רב? מה הסיכוי שהשליטה על הסוגרים לא תחזור? מה עושים במקרה שלא חוזרת השליטה? תודה מראש.

זה עוד מוקדם וזה עשוי להשתפר מעצמו . בינתיים להיעזר בכלכלה עוצרת ואם צריך גם תרופות עוצרות שלשול כמו STOPIT אם לא תהיה מגמת שיפור לאחר חודשיים נא להיבדק ע"י פרוקטולוג ואפשר כמובן לקבל עזרה והסבר יותר מורחב מהכירורג שעשה את הניתוח כי הוא יכול להגיד אם במהלך הניתוח היתה פגיעה עצבית או לא- אז בביקןרת אצלו לשאול את השאלות

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה