צואה בצבע חיוור אפרפר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/10/2017 | 06:47 | מאת: שיר

שלום, אני בת 22 ובזמן האחרון שמתי לב שמידי פעם הצואה שלי יוצאת בצבע אפור - חימר כזה, באסלה הצבע של הצואה כזה אבל על הנייר הצבע חום. האם צריך לבדוק את הצבע של הצואה כשהוא בתוך המים באסלה או כשאני מנגבת? יש לציין שאני נוטלת גלולות, כדורי ברזל, כדורי לקטזין(לפני שאני אוכלת מוצרי חלב) וכדורי פרוביוטיקה. וחשוב לי להבהיר שלא תמיד הצואה שלי בצבע כזה לפעמים זה בצבע חום בהיר, היום מקרים גם שכשהלכתי לשירותים הצבע היה חום ואז לקראת הסוף יצא לי מין חיוור אפרפר כזה. האם זה יכול להיות חלק מתוספי המזון שאני לוקחת?

26/10/2017 | 05:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, צואה לבנה/חיוורת (בצבע חימר) יכול להיות גם תופעת לוואי של שימוש בכמות גדולה של תכשירים למניע למניעת צרבת המכילים את החומר הפעיל Bismuth Subsalicylate, דוגמת קלבטן. באופן עקרוני ייתכן קשר לתוספי המזון. צואה לבנה, יכולה להופיע במקרים לא־שכיחים כתופעת־לוואי של צהבת חסימתית - מצב שבו קיימת חסימה בדרכי המרה ובו הבילירובין (הצבען הכתום־צהוב של מיץ המרה) אינו מופרש למערכת העיכול ולכן הצואה חסרת גוון. המונח הרפואי נקרא צואה א-כולית וגם כאן מדובר במצב הדורש בירור דחוף בידי רופא או רופאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה