תת-ספיגה של ויטמינים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/10/2017 | 22:20 | מאת: דריוס

שלום, אני בן 29. בכל בדיקות הדם שלי הופיעו רמות נמוכות מאד של בי12 (130), ויטמין די (12) וחומצה פולית. כולן כאחד הרבה מתחת לסקאלה. זאת למרות תזונה מגוונת ועשירה במזון מהחי ובפירות וירקות, כמו גם חשיפה לשמש. אני מתסף באופן קבוע את הנ"ל ומאז הערכים נהיו נורמטיביים - והרופא לא מתרגש. הצרה היא שעם הזמן "אספתי" בעיות פיזיות רבות - החל מיובש כרוני בעיניים (נשלל שיוגרן), יובש כרוני בפי הטבעת ובתעלות השמע החיצוניות ובשנה האחרונה כאבי גב כרוניים חזקים מאד, אירוע של AF, דלקת בתוספתן וכיו"ב - בעתיים נאלצתי בצער רב להתפטר מעבודתי, לפרוש מלימודיי וכן בת הזוג שלי מזה 5 שנים נפרדה ממני עקב חוסר התפקוד שלי. למען הסר ספק - איני סובל מחרדה או מדיכאון, לבד מאלה הנגרמים באופן ישיר מהמצב המתואר והתסכול הנלווה אליו. מפת עומס הבעיות, פניתי לפסיכיאטר כדי שזה ייאשר שאין מדובר בבעיות שמקורן עלול להיות פסיכוסומטי. הוא דחה אפשרות זו מכל וכל. בדיקת דם לנוגדנים לIF ותבחין נשיפה להליקובקטר יצאו שליליות. TSH בנורמה. אני חושד שיש לי רגישות למוצרי חלב, אך רופא המשפחה מסרב לשלוח אותי לבדיקה ופשוט אמר "אז תפסיק לצרוך מוצרי חלב", שבעיניי נראה שינוי מסובך הרבה יותר לעומת בדיקה פשוטה. תהיתי האם ייתכן ואני לוקה ב-SIBO? האם יש צורך להגיע לגסטרואנטרולוג ולבקש תבחין? האם נטילה משמעותית של VSL3 עשויה, במקרה של בעיה כזו, לפתור אותה? אשמח לעצה. רופא המשפחה שלי כבר שבע מבעיותיי הרפואיות ולא מתייחס אליי ברצינות, אף שאני סובל מאד ובעיותיי כולן מגובות בבדיקות אובייקטיביות. יש בי איזשהו חשש שכלל הבעיות הללו מגיעות באופן ישיר ועקיף מתת ספיגה של מזינים, ובאמת שאין לי חשק לבלוע כל החיים שלי תוספי תזונה. אודה על כל עצה תודה רבה

14/10/2017 | 08:04 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב, יש להשלים בדיקת רמת IGA וסרולוגיה לצליאק בהקדם. כמו כן, ביקורת מרפאת גסטרו- ממליץ לעבור בדיקת גסטרוסקופיה עם ביופסיות קיבה ותריסריון. כמו כן, מבחינת B12 נמוך, יש לשלול בעיה/פתולוגיה במעי הדק הסופי, לשקול ביצוע איליאוסקופיה. לגבי SIBO, בעיה זו בדר"כ מתבטאת בB12 נמוך וחומצה פולית גבוהה, במקביל לתסמינים נוספים כגון שלשול, תפיחות בטנית... לאור כל המפורט, ממליץ לבקש הפנייה למרפאת גסטרו לבירור מסודר. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה