כאבים בבטן עליונה ותחתונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/04/2017 | 17:12 | מאת: אלירן

שלום וחג שמח אני בן 30 אודה לעזרתכם, אני קצת בלחץ וממתין לבדיקה רק שהתור הקרוב הוא בסוף החודש. ואני אמור לטוס לחול לשבועיים. רקע כללי לפני 6 שנים ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה ואנדסקופיה ונמצא פוליפ שהוסר לבדיקה ונמצא שאינו מסוכן. ובנוסף בקע סערפתי. אך מאז ועד לפניי שבועיים הכול היה בסדר יציאות בכול יום באופן מסודר וכשהפסקתי לאכול בלילה לא חוויתי כאבי בטן. אני יודע שבמידה ואני אוכל בערב מאוחר אני סובל מהתקפים של כאבי בטן חזקים באמצע הלילה או בבקרים. בגלל זה אני לא אוכל יותר מאוחר לפני השינה. לפני שבועיים אכלתי במסעדה סטייק ולאחר מכן קינח. בבוקר התעוררתי עם תחושה של בחילות, לאחר שעה בזמן נסיעה ברכבת זה התגבר והרגשתי זיעה קרה ותחושת עילפון והתחלתי להקיא. שלושה ימים סבלתי מכאבים בכול הגוף תחושת שובע תמידית. מאז ועד היום אני סובל מתחושה לא טובה בבטן, כאבים בזמן אכילה באזור הסרעפת וגן מעט שמאלה, רצון לגראפסים שלא יוצאים, צריבה בבטן תחתונה, יציאות לא סדירות בכלל. ירדתי במשקל כ5 קילו בגלל שאני כמעט ולא אוכל בגלל ההרגשה הרעה של בחילות ועילפון ושאר התלונות. ביומיים האחרונים חווה התקפים בבטן התחתונה וכמעט ואין יציאות. אחרי אתמול וארוחת החג שאכלתי הבטן נפוחה תחושה לא טובה בכלל. כאב עמום ולא מובן, בטן נפוחה, הדבר פוגע בי מאוד. ביצעתי בדיקות דם שיצאו תקינות. ביצעתי בדיקה של הליקובקטר שיצאה תקינה. ביצעתי בדיקת אולטרסאונד שנמצא רק שהכבד מעט שומני. ולצערי לא הצלחתי למצוא תור פנוי בהקדם לגסטרו דרך קופת החולים וגם בפרטי. אני לא יודע מה לעשות זה פוגע בי ביומיום. התחושה לא טובה בכלל. אודה לכיוון ועזרה אלירן

12/04/2017 | 08:23 | מאת: אלירן

מצאתי את התשובה של הבדיקה הקודמת שעשיתי. בגסטרוסקופיה -בקע היאטלי, נלקחו ביופסיות מהתסריון חלק 1-2 לשלילת ציליאק קולונוסקופיה - תקינה כולל מעי דק סופי היסטרולוגיה של מעי דק- תקינה צרבת לפעמים. התחלתי לשתות סיבים תזונתיים אתמול חוויות הרבה אי נוחות והמון גזים. והיום אני מרגשי הרבה יותר טוב, מעט כאב שורף וכאבים באזור הסרעפת. אודה לכיוון אלירן

12/04/2017 | 08:29 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, התלונות שאתה מציין אינן ספציפיות... ממליץ להשלים בדיקות לצליאק, אי סבילות ללקטוז ולSIBO. מכיוון שאתה מציג תסמיני דיספפסיה, הירידה במשקל יכולה להיות "דגל אדום"- כל שהתייחסות צריכה גם לכלול בדיקה אנדוסקופית כבר בשלב הראשון. אפשר לנסות טיפול קצר טווח בסותרי חומצה ובקולפרמין. בכל זאת יש להיוועץ עם גסטרואנטרולוג במרפאה.

13/04/2017 | 15:19 | מאת: אלירן

תודה רבה, מוזר לי מאוד שפתאום הכול נעלם לי אחריי שבועיים ונשארתי עם רגישות באזור הסרעפת. ומעט כאב שורף. אנסה לבדוק תורים שוב. בדיקת אנדסקופית היא במקום או שיש לבצע הכנה? חג שמח, אלירן

21/04/2017 | 16:21 | מאת: אלירן

לאחר בדיקה אנדסקופית נמצא קרע ופצעים בוושט התחלתי טיפול של נקסיום 40 מ"ג תודה לך על התשובה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה