כאבים בחיבור בין האגן והירך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/10/2016 | 13:27 | מאת: יסמין

שלום רב, כתשע שנים אני סובלת מכאבים במפרק הירך. הכאבים התחילו כשהייתי בת 21 בזמן שעבדתי בעבודה מועדפת במפעל שדרש ישיבה של כתשע שעות ובאותו זמן גם עשיתי המון ריצות כחלק מלימודי מדריכת חדר כושר. בתחילה הכאב היה רק בצד שמאל ועבר עם הזמן לצד ימין. הכאב לפעמים מופיע בזמן הליכה (עושה כשעה וחצי הליכה ביום) ולפעמים זה דווקא עוזר להקל, הכאב חזק בזמן ישיבה ללא כרית מתאימה שקניתי או נסיעות ארוכות, וגם אני מתעוררת בלילה מהכאב. בזמן המחזור הכאב חזק יותר. הכאב תמיד קיים אך הוא נע מ 2 ועד כאב בדרגה 6-7 אם אני ישנה על מזרון שאני לא רגילה אליו. הכאב הוא בעיקר באזור הגולה שבצידי הירך אך יש גם שרירים באיזור הישבן ומעליו אשר מקרינים אליו. כרגע הטיפול שהכי עזר לי הוא IMS ודיקור יבש שמשחרר הרבה טוויצ'ים באיזור האגן, ההמסטרינג, התאומים וגם הכתפיים. גם עיסוי עצמי של נקודות טריגר מאד עוזר. ניסיתי בעבר פיזיותרפיה, דיקור סיני ויפני, עיסויים, כירופרקט והם לא עזרו. גם רופא מומחה למפרק הירך לא עזר ורק רשם לי אתופן שלא עזר כלל. עשיתי MRI, CT, רנטגן, אולטראסאונד של צוואר הרחם. כולם היו תקינים. מבחינה חיצונית רגל ימין נראית קצרה יותר אך זה כנראה בגלל מנח של האגן, כף הרגל שטוחה, הברכיים מסובבות פנימה, הכתפיים מעט מעוגלות (בעבר זה היה יותר מעוגל אך הדיקור היבש עזר). יש נקודות טריגר בצוואר, כתפיים, אגן, ירך, האמסטרינג ותאומים. פניתי להכנת מדרסים והם יגיעו בקרוב. אני מרגישה שעברתי מסע ארוך ואני יכולה כבר להיפטר מהכאב הזה, רק צריכה עוד כיוון אחרון.

01/11/2016 | 12:09 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אכן סיפור ארוך, הייתי חושד בקרע בלברום בירך מבצע אבחון וטיפול בהתאם.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך