טיפול שמרני או אורטוסקופיה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

31/10/2015 | 17:20 | מאת: אייבי גילת

שלום לך דוקטור אני ספורטאי פעיל בן 58 לפני כשנה חזרתי לרוץ אחרי הפסקה ארוכה לפני כשבעה שבועות עשיתי איזו תנועה ואחריה הרגשתי כאבים בברך. להלן תוצאות בדיקת ה MRI שלי ממצאים: מודגמת בצקת לשדית מינימאלית תת קורטיקלית בהיקף האספקט האחורי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי, ייתכן קונטוזיה לשדית. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגמים קרעים במספר מישורים לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערבים את שורש המניסקוס, כאשר קדמית לשורש המניסקוס מודגם שבב מניסקיאלי מנותק בקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 17 סדרה 3) ובקוטר 9 מ"מ במישור הצידי פנימי (חתך 19 סדרה 4). גוף המניסקוס המדיאלי מודגם קטום, כנראה עקב קרע רדיאלי. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. הייתי אצל הרופא שמטפל בי בקופת חולים מכבי הוא המליץ חד משמעית ללכת על אורטוסקופיה. בעוד 10 ימים אני הולך לקבל עוד חוות דעת השאלה שלי היא אני מורה לספורט וספורטאי פעיל הפעילות היום יומית שלי קשורה בהרבה מאוד הליכה ובכלל הפעלת הגוף האם לדעתך כדאי לחכות לגבי הנושא של הטיפול השמרני או כפי שאמר לי הרופא שמטפל בי הנזק למיניסקוס המדיאלי הוא גדול ולכן חייבת לבוא כאן התערבות ניתוחית. מה דעתך? האם אתה ממליץ לחכות ולתת לטיפול שמרני לעשות את שלו כדי שאוכל לחזור לפעילות שעשיתי לפני כן שכוללת רכיבה על אופניים והליכה או שללכת על אורטוסקופיה? שכן המיניסקוס הרי לא משתקם ויש נזק תודה מראש

31/10/2015 | 19:59 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

אייבי שלום, לפי הפיענוח של התהודה המגנטית נשמע שיש נזק משמעותי למניסקוס המדיאלי. המניסקוסים חשובים על מנת לפזר את הלחץ בברך ועוזרים בשמירה על הסחוס המפרקי לאורך זמן. כאשר יש קרע נרחב של מניסקוס, כמו שרשום בפיענוח, הוא מאבד אד היכולת לתפקד ואף עלול לגרום לנזק בברך ולכאבים. לעיתים יכולה להתרחש גם נעילה של הברך - קושי ביישור. ההמלצה שלי במקרה כמו שלך היא ללכת מייד לטיפול ניתוחי, כריתה חלקית בעזרת ארתרוסקופיה של החלקים הקרועים. דחיה של הניתוח תגרום בסיכוי גבוה לנזק חמור יותר ולהלחמה קשה יותר מהניתוח. שיהיה בהצלחה. ד''ר איתמר בוצר רופא בכיר ביחידה לברך וארתרוסקופיות ברמב''ם לקביעת תור 1700505150 www.Botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך