עזרה בפענוח ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

16/09/2015 | 20:56 | מאת: בת-אל

גבר בן 58 מזה 5 חודשים עם כאבים באזור הירך תשובת בדיקה : מודגמת בליטה גרמית באספקט הקדמי של המעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג CAM. מודגם גם כיסוי יתר של ראש הפמור ע"י האספקט האחורי של האצטבולום, ממצא המחשיד גם לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג PINCER. מודגמת בצקת לשדית תת קורטיקלית באספקט האחורי של ראש הפמור, כנראה משנית לתפס האצטבולו-פמורלי. מודגם קרע חלקי באספקט הפנימי של הלברום הקדמי עליון הנמשך גם לבסיס הלברום ללא עדות לניתוק הלברום. מודגם דלדול של הסחוס המכסה את האספקט הקדמי של האצטבולום. הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. מה האבחנה ? אילו טיפולים אפשריים?

11/10/2015 | 10:24 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

בת-אל שלום רב, לפי פיענוח הMRI שצירפת קיים מבנה לא נורמלי של העצמות - הקרוי מבנה תפס פמורו-אצטבולרי. המבנה הזה מוביל לכוחות גזירה על הסחוס המפרקי בירך וללחץ עודף על הלברום ובסופו של דבר יכול להוביל לנזק בסחוס וקרע של הלברום שגורמים לכאבים. הטיפול לרוב מתחיל באופן שמרני - פיזיותרפיה לעיתים עם תוספת של הזרקות חומצה היאלורונית, PRP או אורתוקין. במידה והטיפול השמרני אינו מצליח להוריד את הכאבים יש מקום לשקול טיפול ניתוחי ארתרוסקופיה או החלפה של הירך. ארתרוסקופיה של הירך יכולה מבוצעת במקרים בהם אין שחיקת סחוס משמעותית ומצויינת לצורך תיקון מבנה התפס. את יכולה לקרא עוד על טיפול שמרני וניתוחי בקרעים בלברום ופציעות סחוס בירך באתר http://hip.arthroscopy.expert אשמח לענות על שאלות נוספות ד"ר איתמר בוצר www.botser.com

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך