פעילות אירובית מומלצת במקרים של שחיקת סחוס בברך?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/03/2014 | 13:17 | מאת: אבי

שלום רב, אני בן 51, מתאמן בחדר כושר. לפני כשנה אובחנה אצלי שחיקת סחוס בברך שמאל. אשמח לקבל תשובה לגבי הסוגיות הבאות: 1.האם הליכה מתונה על מכשיר ההליכון, עלולה להחמיר את הבעיה, או שאין לכך כלל השפעה? 2.מה ההבדל בין הליכה "חופשית" ברחוב/חוף הים/טיילת, לבין מכשיר הליכון בחדר כושר? איזה מהם יש להעדיף במצב של שחיקת סחוס בברך? 3.אם הליכה עלולה להזיק, איזה פעילות אירובית אחרת מומלצת, בכדי שמצד אחד אפשר לשמור על כושר ולהוריד במשקל, ומצד שני שלא להחמיר את השחיקה ? (חוץ משחיה. לצערי אינני יודע לשחות, וגם אינני מתכוון ללמוד) תודה רבה

27/03/2014 | 21:47 | מאת: ד"ר אברהם כץ

החל מגיל 40 , יש "שחיקה " של הסחוסים בברכים . הטיפול בבעיות ברכים הוא חיזוק שרירי הירך הקדמיים ומאחור וכל מדריך בחדר כושר יסביר איך לעשות את זה . אין הבדל בין הליכה ברחוב ועל הליכון , ואפשר גם לעשות את כל הפעילויות האחרות ולהפעיל קבוצות שרירים אחרות בגוף . בהצלחה ד"ר כץ

28/03/2014 | 00:34 | מאת: אבי

רק לא הבנתי אם ההליכה עצמה היא פעילות שעלולה להחמיר את תהליך שחיקת הסחוס? או שאין לה שום השפעה על מצב הברכיים, לא לטובה ולא לרעה?

08/05/2014 | 11:10 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הפעילות שיש לעשות בנושא ברכים היא חיזוק שרירי הירך , ויש מספר תרגילים פשוטים או בחדר כושר . אצל כל אחד החל מגיל 40 מופיעים שינויים בפרקי הברכים . המשך להתאמן . בהצלחה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך