דופק

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/04/2013 | 00:02 | מאת: אלי

הי, אני בן 38, בריא, לפני מס' חודשים התחלתי לרוץ פעם-פעמיים בשבוע, כ10 ק"מ, התחלתי במהירות 9.5 קמ"ש והתקדמתי עד 11.5 קמ"ש כיום. השבוע קיניתי שעון דופק וגיליתי שאני רץ בדופק מאוד גבוה 170-180!, אין מדובר בדופק המכסימלי אלא בדופק לאורך כל הריצה אלא אם האטתי עד לקצב שנראה לי קל למדי ואז הדופק היה סביב 165. אציין שלרוב לאחר הריצות הרגשתי טוב, בלי סימנים של פעילות אנאירובית ממושכת כמו כאבי שרירים משמעותיים. השאלה שלי היא איך אני אמור להתאמן כדי לשפר את הדופק ובצורה בטוחה? תודה

11/04/2013 | 20:53 | מאת: ד"ר אברהם כץ

על מנת לענות על השאלה בצורה ענינית , כדאי שתעשה בדיקת לב במאמץ ושיגיעו עד דופק 180 . לאחר מכן תשאל אותי שוב ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך