איזו פעילות גופנית הכי מומלצת לפריצת דיסק?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

27/03/2013 | 20:50 | מאת: mazi

שלום רב, לפני כשנתיים אובחנה אצלי פריצת דיסק בגב תחתון בחוליות L4 L5 בהמלצת רופא מומחה עמוד שדרה לא הומלץ ניתוח אם כי טיפולי פיזיותרפיה אצל מומחה.בעצת רופאי סרתי לטיפולים אצל מומחה עמוד שדרה שטיפל בי במסירות במה שנקרא "מולטי טיפול" ששילב בעצם לחיצות,זרם חשמלי, דיקור וכוסות רוח. הפלא ופלא אחרי כ 18 טיפולים לערך פסקו הכאבים והבעיה כאמור נעלמה כלא הייתה :). אך אליה וקוץ בה כמובן. אני כרגע ברגיעה מוחלטת בעקבות אי פעילות גופנית כבר הרבה זמן. ניסיתי לעשות הליכות מהירות אך מהר מאוד הופיעו הכאבים במלוא עוצמתם אני יודעת ששחייה היא מומלצת לפריצת דיסק אך אני לא ממש אוהבת את סוג הספורט הזה ופילאטיס לא ממש הומלץ. אני ממש רוצה לחזור לפעילות גופנית שעסקתי בה קודם לפריצה ולכושר שעושה רק טוב לגוף ולנפש כמובן. לא טוב לי עם העובדה שאני לא מצליחה לחזור לחדר כושר בו קרה הכול. (בדיוק שיצאתי משיעור ספינינג כמה ימים אחרי זה קרה), עליתי במשקל וזה ממש מציק במיוחד עכשיו לקראת בוא הקיץ. איזו פעילות גופנית מתאימה לי ביותר? האם אוכל אי פעם לחזור למכון כושר מבלי שאחוש כאבים בגב תחתון? אודה לתשובה הכנה.

31/03/2013 | 16:02 | מאת: ד"ר אברהם כץ

על מנת לטפל \למנוע כאבי גב תחתון יש לחזק את שרירי הבטן והגב על ידי תרגילים מכוונים שכל מדריך בחדר כושר ידע . בקשר לשחייה , אכן זו פעילות מומלצת , אך יש לשחות רק בסגנון חתירה או גב ולא חזה . חג שמח והמשך פעילות מהנה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך