חבלה סיבובית בברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

06/11/2012 | 10:48 | מאת: שקד

שלום רב אני בן 33. לפני כחודשיים לערך הלכתי על משטח שיש רטוב והחלקתי תוך כדי סיבוב הברך היו לי כאבים במשך שבועיים שלושה, לא פניתי לטיפול. ולאחר מכן כאשר הרגשתי שהכאבים חלפו חזרתי לשחק כדורגל (אני משחק כתחביב אחת לשבוע) כעבור חודש בעת משחק כדורגל בעטתי בכדור תוך כדי תנועה סיבובית ושמעתי קנאק. הבעיטה היתה רגילה לגמרי, לא הרגשתי שעשיתי משהו חריג או שעמדתי לא נכון. פניתי לטיפול רפואי, ערכתי בתחילה צילום רנטגן ולאחר מכן צילום MRI , והאבחון הגיע היום. השאלות שלי: 1. האם הפגיעות קשורות אחת בשניה? 2. מהי משמעות האבחון והאם יש אפשרות לטפל ללא ניתוח ? 3. במידה וחייבים לנתח (בכדי לחזור לפעילות כלשהי) - אילו אופציות עומדות בפני? תודה רבה להלן הפענוח: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול PD T2 T1 במישור סגיטלי אקסיאלי וקורונלי. ברקע חבלה לברך. מודגמת בצקת לשדית באספקט האחורי של ה-LTC בהקשר חבלה מתאים ל-BONE BRUISE. תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק. מנגנון המיישרים שמור. PCL שמור. ACL: המקטע הטיביאלי מודגם מעובה, בצקתי עם איבוד הסיגנל התקין -קיימת השטחה של הרצועה על גבי המשטח הטיביאלי. העדר הדגמה של הקצה הפמורלי. הממצאים מחשידים לקרע משמעותי של ה-ACL, ככל הנראה בעובי מלא. רצועות קולטרליות שמורות. סחוס פטלו-פמורלי, רטינקולום וסחוס מפרקי שמורים. מיניסקוסים: הפנימי עם שינוי מוצינוזי ניכר בקרן האחורית. מודגמת אי סדירות במקטע של המעבר לגוף המיניסקוס, מחשיד לקרע. המיניסקוס הצדדי מדגים שינוי מוציניוזי בקרן הקדמית. לא נצפתה ציסטה ע"ש בייקר בסיכום: קרע נרחב של ה-ACL תפליטים במדורים שהוזגרו נזק מניסקאלי בעיקרו מדיאלי אחורי שאר הממצאים כמפורט.

07/11/2012 | 23:41 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אכן יש ממצאים בברך . בעזרת חבישה אלסטית ותרגילים מכוונים לחיזוק הירך כל ה"קרעים "למיניהם יתחברו מחדש . לפנות לניתוח - רק אם אתה צריך ברך תקינה בשביל להתפרנס , כלומר אתה שחקן כדורגל או מאמן כושר כל שהוא ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך