חדר כושר ומאמץ בזמן טיפול ללחץ דם

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/03/2012 | 18:39 | מאת: אלי

ד"ר כץ היקר שלום, לפני כשבועיים התחלתי בטיפול תרופתי להורדת לחץ דם (150/100). אני בן 49, בריא בדר"כ. שאלותיי הן, האם אני יכול - 1) להתאמן בח. כושר תחת מאמץ כבד, כגון, הרמת משקולות וכו'? 2) ליטול טבליה (על בסיס טבעי והנמכר בבתי המרקחת)לשיפור החיוניות/הגברת האון (שלא על בסיס קבוע)? בתודה ובברכה. אלי

18/03/2012 | 22:22 | מאת: ד"ר אברהם כץ

"תעודת הביטוח " שלנו למניעת הבעיות הכרוניות של הגיל המבוגר כגון יתר לחץ דם , סכרת וכל הסיבוכים של המחלות הללו היא ]עילות גופנית . פעילות אאירובית כגון הליכה , אופניים , שחייה , מומלצת ביותר . אם אתה מתאמן בחדר כושר , יש להתחיל עם פעילות אאירובית ובהמשך פעילות אנאירובית כגון הרמת משקולות ותרגילי כוח אחרים . בקשר לשאלה השניה , אם תתמיד בפעילות הגופנית , תוכל לרדת במינון התרופות לאיזון יתר לחץ דם ולא תצטרך שום חיזוק לשיפור החיוניות . ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך