כאבים במפשעה לאחר פציעת יוגה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/09/2011 | 12:57 | מאת: שמואל

שלום רב, שמי שמואל, בן 35 - לפני כשנתיים מתחתי את איזור המפשעה בתרגיל יוגה (זה נקרא תרגיל הארבה - שוכבים על הבטן ומרימים את שתי הרגליים לאחור) ומאז כואב לי עד היום באיזור המפשעה הימנית (התעלה האינגווינאלית עם הקרנה לבטן תחתונה), שמחמירים בזמן פליטת זרע ופעילויות גופניות מסוימות (ריצה, כיפוף ברך לחזה, ישיבה בזוית קהה מדי וכו') יש רגישות באיזור הפוביס והאדוקטור מימין, שרירים תפוסים מעל האגן ורגישות למגע של עצם האגן באיזור המותן. כירורגים שללו כל אפשרות כירורגית. אורולוגים ונוירולוגים כנ"ל. צילומי סי טי וMRIללא הזרקה לא העלו דבר. ישנם טיפולים שהקלו במעט את המצב, אך לתקופה קצרה בלבד (אוסטיאופתיה וכירופרקטיקה, הזרקת סטראואידים לאיזור). אני בטוח שזה משהו מכני לגמרי, אך לא מצליחים לעלות על מה זה. לדעתי יש שם משהו שמפעיל לחץ על מערכת המין (על העיצבוב או על משהו מהשרירים והרקמות הרכות), וזה מאד מגביל את חיי - אני לא יכול לקיים יחסי מין, מוגבל מאד בפעילות גופנית, וחווה כאב לפרקי זמן ארוכים במשך היום. מה אני יכול לעשות? איך מאבחנים ומטפלים בבעיה זו? אשמח לכל בדל של מידע או כיוון לאבחון ברור וטיפול אפשרי. המון תודה,

08/09/2011 | 10:42 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור מדובר בנזקים מיקרוסקופיים לשרירים \ גידים וכו הטיפול המומלץ הוא מנוחה ולהתאמן עד גבול הכאב ד"ר כץ

11/09/2011 | 16:19 | מאת: שמואל

אני אנסה ליישם את זה, למרות שזה כבר נוסה בעבר ללא הצלחה רבה... בכל אופן, תמיד כדאי לשקול שוב. תודה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך