שחקן כדורסל - בדיקות רפואיות

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

07/02/2011 | 16:12 | מאת: irit

מבקשת לקבל חוות דעת נוספת , במידת האפשר לאור הנתונים הבאים:ילד בן 14.5. גובה - 1.89 משקל 94 ק"ג. משחק כדורסל מגיל 10 .מגיל 13 מתאמן אינטנסיבית - 6בשבוע אימונים של שעתיים- שעתיים וחצי , מתוכם יומיים בשבוע משחקי כדורסל. בדיקות שבוצעו השבוע על מנת לבדוק אפשרות ליטול כדורים לטיפול בפצעי בגרות העלו את הממצאים הבאים : בדיקת תפקודי כבד - [GPT] - ALT- אנחנו עם 66 כשהנורמה היא בין אפס ל- 37 . בדיקה שניה היא בדיקת שרירים - CK - אנחנו עם 506 כשהנורמה ביא בין אפס ל-150 בדיקה שלישית היא - NEUTROPHILS - דם ומח עצם - אנחנו עם 36.7 - כשהנורמה היא 40 עד 75 . בדיקה רביעית היא בדיקת - LYMPHOCYTES - תאי דם לבנים - אנחנו עם 49.1 - כשהנורמה היא 22 עד 43 . שמענו שני רופאים עם חוות דעת רחוקות אחת מהשנייה - האחת - מנוחה מוחלטת ומיידית. הפסקת כל פעילות ספורטיבית למשך שבועיים שבסיומן נבצע בדיקות חוזרות. השנייה - המשך חיים רגילים ללא כל שינוי, בעצם למעט מעקב אחרי בדיקת הכבד. מה עושים? כהורים ולא כרופאים - החרדה נמצאת בשמיים - הדעות השונות כל כך של הרופאים אינן תורמות להחלטה- האם להפסיק כל פעילות ספורטיבית שמשמעותה יכולה להשליך על עתידו בכדורסל (הוא נמצא כעת בשלבי אימון לנבחרת העתודה של ישראל בכדורסל) או להמשיך כרגיל? ממתינים לתשובתך ההורים והשחקן. תודה

07/02/2011 | 22:24 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הסטיה בבדיקות הדם ( תפקודי כבד ותאי הדם ) יכולה לנבוע מזיהום וירלי כלשהוא ואין מקום לדאגה . CPK גבוה נובע מהאימונים הרבים שהילד מתאמן . כמובן שצריך לחזור שוב על הבדיקות הללו . ציינתם שהסטיה היתה גם במח עצם . למה עשו לילד , אם בכלל , בדיקת מח עצם ? הבדיקה החשובה ביותר שיש לעשות לילד בן 14.5 בגובה כזה , היא אקו לב ובדיקת עינים . ד"ר כץ

08/02/2011 | 09:51 | מאת: irit

ראשית , ד"ר כץ - תודה. את בדיקת העיניים והאקו לב נערוך. שנית האם ניתן לטפל בבדיקת הכבד אם אכן בדובר בחיידק ויראלי? אני מציינת שהבדיקות נערכו לבקשת רופא העור לצורך נטילת כדורים לפצעי הבגרות.אינני יודעת אם זה מיותר אך עצם החריגה מדאיג.ניתן לעשות "משהו" עם החריגה הזו?

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך