כאבים עזים בגב לאחר פעילות חתירה מאומצת

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/02/2011 | 18:39 | מאת: יואב

אני עוסק בגלישת חתירה (SUP). בשבוע שעבר החלו לי כאבים מורגשים באזור הגב האחורי. היה נראה לי שזה במגמת השתפרות והיום לא התאפקתי ויצאתי לים לחתור וחזרתי עם כאבים עזים מאוד- ברמה שאני בקושי עובר מישיבה לעמידה... בהליכה זה לא כל כך כואב - אבל במעברים מישיבה לעמידה או בתנועות מתיחה של הידיים / ניסיון לגרוב גרביים וכו' - זה מאוד מאוד כואב. האם זה שריר תפוס - האם זו דלקת? האם יש דלקת בשריר או שזה בגידים? אני מניח שאם זה שריר אז צריך מנוחה ומסאג' . אם זו דלקת (אני לא בטוח שיש כזה מושג) - צריך אולי כדורים. המלצות?

07/02/2011 | 22:36 | מאת: ד"ר אברהם כץ

השרירים שמפעלים בחתירה הם שרירי הגב בעיקר בצידי הגב . יתכן ומספר סיבי שריר "נקרעו" בזמן האימונים , דבר שגרם לתגובה דלקתית כל שהיא באיזור . הטיפול הוא הרפית השריר על ידי עיסוי , משחה מקומית (כגון וולטרן ) ואם הכאב בלתי נסבל , אפשר לקחת כדור ממשפחת התרופות נוגדות הדלקת כגון אדקס או נורופן ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך