נעלי הליכה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/01/2009 | 08:09 | מאת: נעמה ל

רקע: בת 62 4 פעמים בשבוע מכון כושר X שעה וחצי בכל פעם. חצי מהזמן - הליכון. מטבע הדברים, נעלי ההליכה (מאיכויות טובות למדי ונוחות) נשחקות כל כמה חודשים ובמקומות מסויימים, בשתי הנעליים במקביל. מוכרי הנעליים ומדריך הכושר נזעקים: אם תמשיכי ללכת בנעליים הללו זה יזיק ליציבה שלך (בגילי נזקים ליציבה עלולים להיות מאוסטאופורוזיס רחמנא ליצלן. אני כבר לא "מתפתחת"). עד כה זרקתי את הנעליים בעלות הסוליות השחוקות. אלא מה? פתאום עברה לי מחשבה: אם השחיקה היא מקבילה בשתי כפות הרגליים, הרי יתכן שמבנה כף הרגל שלי דורש זאת ונוח להן לרגליים ללכת כך. לא מדובר בשחיקה נוראית כמובן, אבל הבליטות המקוריות של סוליית הנעל, באזור הכריות והחוצה משתטחות. מה כבר יכול לדעתך לקרות אם אמשיך עוד קצת ללכת על נעליים "בלויות" כאלה? מלבד הנזק לכיסם של המשווקים? תודה מראש על תשובתך.

18/01/2009 | 09:49 | מאת: ד"ר אברהם כץ

אין ספק שמבנה כף הרגל גורם לשחיקה בנעלים יש לבדוק את כפות הרגלים ולהתאים מדרסים לפי הצורך מדרסים פשוטים לפי תבנית גבס מספיקים בהחלט אני מאחל לך להמשיך לשחוק את נעלי ההתעמלות עוד שנים רבות .

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך