כאבים תוך כדי הליכה מהירה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/12/2008 | 17:30 | מאת: דפנה

בת כמעט 62. אני מתאמנת במכון כושר כ-15 חודשים, 4 פעמים בשבוע ובכל פעם מבלה כ-45 דקות על הליכון, במהירות של כ-6 קמ"ש בשיא ושיפוע של 4-5%. אח"כ מבצעת תרגילי כוח. תמיד נועלת נעלי הליכה/ריצה איכותיות. לאחרונה החלו אצלי כאבים בכפות הרגליים (באחת יותר חזקים מהשניה אבל בסה"כ די סימטרי), בחלק שבין הכריות לשורשי הבהונות. האם עלי לראות אורטופד? או אולי להפסיק ללכת ולעבור לאופניים? יש לי הרגשה קלושה שאולי זה מהשיפוע, אבל אין לי על מה לבסס את זה. אגב, הדופק שלי מהיר יותר ללא שיפוע. אציין, שהליכה מאוד חשובה לי בריאותית גם כדי לשרוף שומנים וגם לסיבולת לב-ריאה. אודה על תשובתך.

24/12/2008 | 00:29 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התאור מדובר בגרוי כלשהוא בראש עצמות המסרק של כפות הרגלים או ברקמות הרכות שמסביב . הטיפול הוא מקומי וכולל מניעת לחץ על מקום הכאב ונעלים רחבות . אפשר גם חימום מקומי ושימוש במשחות נוגדות כאבים כגון וולטרן , בן גיי וכדומה . להמשיך להתאמן עד גבול הכאב . על מנת לדעת אם הכאבים מופיעים עקב השיפוע , כדאי להתאמן ללא שיפוע ולראות אם יש הבדל .

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך