כאבים מזה חצי שנה לאחר ארתוסקופיה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/07/2020 | 13:15 | מאת: פיאנוח MRI לאחר ארתוסקופיה ברך

לאחר ארתוסקופיה בעקבות קרע קטן במיניסקוס קרן האחורית במדיאלי. ממצאים: היתדקקות של הקרן האחורית וגוף המיניסקוסהמדיאלי המתאים למצב לאחר מניסקטומיה חלקית. אות פסי הוריזונטלי באספקט הקדמי של גוף המינסקוס וכן מחוסר סדירות באספקט התחתון בחלק האחורי יותר. קרוב לוודאי מדובר בשינויים פוסט ניתוחים, אך המפרקי במדור הלטרלי, ללא קרע משמעותי. המינסקוס הלטרלי ללא קרע. סחוס המפרקי במדור הלטרלי שמור. הרצועות הצולבות והצדדיות תקינות. קרעים בעובי חלקי בסחוס הפטלה בפסט המידאלי עם שינויים ציסטיים תת קורטיקליים. סחוס הטרוכלאה תקין. גידי מנגנון היישור ללא קרע. עיבוי באזור אחז גיד הארבע ראשי לקוטב העליון של הפיקה עם מעט אות גבוה, מתאים לטנדינוזיס. ללא מרכיב דלקתי בגיד הפטלה. אות מח עצם תקין, ללא בצקת או קו שבר. נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרק. ללא ציסטה על שם בייקר. חשוב לציין שבעקבות התוצאות הרופא ביצע לי זריקת קורטיזון עם הטבה חלקית, עדיין כואב. אפשר לתת לי פיאנוח של הבדיקה הייתי כבר אצל מספר רופאים כל אחד נותן לי אבחנה אחרת ואני עדין סובל מתגעגע כבר לכאבים של לפני הניתוח.

21/07/2020 | 06:00 | מאת: כ

שלום רב מבדיקת ה- MRI עולה כי סביר להניח שאין קרע חדש במניסקוס. ישנם ממצאים המתאימים לשינויים שחיקתיים של קדמת הברך (פיקה) ומקור הכאב יכול להיות שם. מומלצת בדיקת מומחה ברך. בהצלחה

21/07/2020 | 06:02 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב מבדיקת ה- MRI עולה כי סביר להניח שאין קרע חדש במניסקוס. ישנם ממצאים המתאימים לשינויים שחיקתיים של קדמת הברך (פיקה) ומקור הכאב יכול להיות שם. מומלצת בדיקת מומחה ברך. בהצלחה

21/07/2020 | 06:02 | מאת: ד״ר אייל גנסין

נא להתעלם

21/07/2020 | 07:57 | מאת: שאלה נופת

תודה רבה על התשובה, אחד האבחנות היו כאב פאטלו פורמל היו כאלה שאמרו CRPS אבל אני נוטה להאמין שמדובר בבעיה בפיקת הברך כי שיא הכאב מגיע מתחת לפיקה ובברל החיצוני, איך ניתן לטפל בשחיקת סחוס פיקת הברך? וממה להתעלם?

24/07/2020 | 04:47 | מאת: ד״ר אייל גנסין

טיפול בשחיקת סחוס מתחיל מטיפול שמרני הכולל סטרואידים ופיזיוטרפיה. באם אין שיפור לאחר מספר שבועות ניתן לחשוב על טיפול ניתוחי.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך