קרע במיניסקוס החיצוני

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/07/2019 | 16:54 | מאת: יונתן

אני בחור בן שמונה עשרה וחצי ובערך עוד שמונה חודשים אתגייס. הרגשתי כאבים בברך והלכתי לרופא שאמר לי שאני צריך ללכת לפיזיותרפיה בלי להסתכל עלי ליותר מחמש דקות ולאחר התעקשות מצד אמא שלי הלכתי לרופא נוסף ששלח אותי לבדיקת אמ. אר. איי ובה התברר שהמיניסקוס החיצוני שלי קרוע. הרופא ממליץ ללכת לניתוח בו הוא יחתוך את האזור הקרוע. האם זו באמת הדרך הכי טובה לטפל בדבר כזה או ששיטות טיפול טבעיות יותר, כמו פיזיותרפיה יעזרו יותר? איפה הסיכון גדול יותר לאיבוד יכולת שימוש בברך? (הברך כואבת בעיקר לאחר שאני עוסק בפעילות ספורטיבית, אבל כאשר הפעילות לא כוללת סיבובי רגל פתאומיים ואני עושה מתיחות לאחריה כמעט שלא כואב לי.) אני משתמש כרגע בתומך ברך אורטופדי שקניתי בסופר-פארם. תודה רבה!!

26/07/2019 | 05:03 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב טיפול בקרע של מניסקוס לטרלי צריך להיות מותאם למטופל. חשוב לדעת את סוג הקרע ורמת הפעילות של המטופל ולכן קשה להגיד מה הדרך הנכונה. בעיקרון, לאנשים צעירים ופעילים בהחלט ישנה אינדיקציה לטיפול ניתוחי אך לא בהכרח של הסרת האיזור הקרוע אלא אפשרות של תפירת מניסקוס (תלוי סוג קרע) מה שמונע שחיקה עתידית של הברך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך