שחיקת סחוס קלה בברך ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

02/07/2019 | 15:30 | מאת: בר

שלום, אני בת 29 מתאמנת קבוע. עקב כאבים קלים בברך במנחים של העמסה כמו מדרגות מעבר לישיבה או עמידה וכו ביקרתי אצל אורטופד מומחה חייבת לציין שעכשיו שחם הכאבים ירדו מבדיקה ידנית הוא מצא שיש לי ״חריקות פטלופמורליות קלות דו צדדי״ אמר שזה שחיקת סחוס קלה והמליץ שלא לבצע אירובי כלל. רציתי לשאול איזה סוגי ספורט כן ניתן לעשות על מנת לא להחמיר את המצב והאם אכן להימנע גם מאירובי עדין יחסית כמו הליכה למשל. תודה בר

04/07/2019 | 04:45 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום כאבים פטלופימורליים בהחלט יכולים לנבוע ממאמץ יתר הגורם לעומס על הפיקה. עקב כך הסחוס שעוטף את הפיקה יכול להישחק. כאבים אלו עוברים בדרך כלל על ידי פיזיוטרפיה והורדת עומסים. הליכה בהחלט פיתרון טוב כמו גם שחייה. לאחר שהכאבים חולפים ניתן לחזור לפעילות אירובית בהדרגה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך