מייצב ברך אחרי ארתרוסקופיה ו- ACL קרועה

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

16/05/2019 | 19:30 | מאת: שירן

שלום :) לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח ארתרוסקופיה לחיבור וניקוי פרגמנטים לאחר שבר תלישה מרוסק ברגל שמאל. כיום אני עושה המון פיזיותרפיה כדי להכין את עצמי לניתוח שחזור ACL (שנקרעה באופן מלא באותה פציעה). בעוד שבועיים אני נוסעת לטיול שכולל המון הליכה. הטווח שלי כרגע 5-45 מעלות, הציפייה היא להגיע ל-60-70 מעלות עד הטיול (יישור מלא הרבה יותר קשה לי כרגע). בנוסף אני חשה אי יציבות מסוימת בהליכה (מדי פעם תזוזה קלה לצדדים של הברך) וגם בשינה (בכל פעם של שינוי תנוחה הברך זזה באותו אופן). האם התזוזות הקלות של הברך לצדדים יכולות לגרום נזק? האם אתה ממליץ על חבישה של גרב אלסטית/ מייצב כל שהוא בזמן הטיול שיפחית את תזוזת הברך? האם יכול להועיל או להזיק? יש לי כרגע סד צירים breg, האם יכול להיות נזק ב״להסחב״ איתו שעות רבות בהליכה אינטנסיבית? תודה רבה! שירן

18/05/2019 | 04:55 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום התזוזות שאת מתארת מתאימות לקרע ACL שתפקידו לייצב את הברך. הנזק היכול להיגרם הינו נזק למניסקוס (רפידות הברך) כגון קרעים ובכך גורם סיכון לשחיקת ברךץ במהלך הטיול מומלץ בהחלט להיות עם מייצב כלשהו שנוח לך אך נותן יציבות לברך. סד צירים הינו מצויין אך בהחלט לא נוח להליכות מרובות.

21/05/2019 | 09:54 | מאת: שירן

תודה רבה!

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך