קרע ברצועה בברך לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/03/2019 | 12:31 | מאת: אלמוג

בן 41 קיבלתי תוצאות mri, קו שבר בפינה אחורית של ltp, קרע מלא של רצועת LCL, קרע בשני הסהרונים, נזק גורמי ונזק אינטרסטיציאלי ברקמות הירקות, האם מחייב ניתוח והאם מומלץ לבצע פיזוטרפיה לפני הניתוח?

24/03/2019 | 05:14 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב פגיעות מהסוג הנ״ל אינן מחייבות ניתוח אך מומלצות מאוד. קרעים של הסהרונים (מניסקוסים) הינם ידועים היום כחשובים על מנת לספוג את משקל הגוף ובכך למנוע את השחיקה של הברך. נהוג היום לנסות ולתקן את הסהרונים (תלוי הקרע). לגבי פיזיוטרפיה- מומלץ לעשות פיזיוטרפיה לפני הניתוח וזאת על מנת לחזק את השרירים.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך