בעיות בגיד היד למרותקת לכסא גלגלים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

13/02/2019 | 00:19 | מאת: דודי

שלום רב! הבנתי שאתה מומחה ברפואת ספורט לאנשים עם מוגבלויות. אמא שלי נפצעה בחוט השידרה בפיגוע לפני קרוב לעשרים שנים, מאז היא מרותקת לכסא גלגלים. בשנים האחרונות עקב המאמץ הגדול והעומס הרב שנדרש מן הידיים היא סובלת מתופעה שנקראת אצבע קופצת finger trigger . הוצע לה להיעזר בסדים לתמיכה באצבעות, אך כיוון שלבנתיים תפקוד הידיים בנסיגה, רציתי לשאול האם יש לך עוד עצות בנושא. בברכה

13/02/2019 | 15:54 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב הטיפולים במצב זה הינם מגוונים ביותר. נכון הוא להתחיל בטיפול שמרני הכולל סדי לילה וכן פיזיוטרפיה. בהמשך ניתן להשלים עם זריקות סטרואידים לאיזור. במידה ולא עוזר יש אפשרות לטיפול ניתוחי. אם אכן המצב בנסיגה עדיין מומלץ טיפול עם סדי לילה לשימור המצב. כמו כן מומלץ להתייעץ עם מומחה כף יד.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך