ניתוח כריתת מניסקוס חזרה לפעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/12/2018 | 03:22 | מאת: דוד

היי יש לי שאלה עברתי ניתוח כריתת מניסקוס לפני שלושה חודשים לפני חודש הרגשתי ממש טוב ונכנסתי לחדר כושר לאחר מכן התחלתי לרוץ ולשחק כדורגל והרגשתי שוב פעם כאבים חזקים האם לאחר ניתוח כריתת מניסקוס יכול להיות שאני יצטרך עוד ניתוח ? כי עכשיו לא יכול ליישר את הרגל ושוב פעם כאבים כאילו חזרתי ליום הראשון של לפני הניתוח והרגל התנפחה. לא מסוגל לדרוך בלי כאבים

14/12/2018 | 19:57 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב לפני ביצוע ניתוח יש צורך לברר אבחנה. כריתת מניסקוס בעבר איננה שוללת חבלה נוספת באותו איזור ולכן פגיעה מניסקיאלית נוספת תיתכן. פגיעות אלו שכיחות יותר בפעילות ספורטיבית הכוללת סיבוב ברכיים וכך קורה גם במשחק כדורגל או כדורסל. מומלץ לקרר את הברך (מנוחה) ולראות האם יישור הברך משתפר. באם הכאבים אינם עוברים או לחילופין יישור הברך איננו אופטימלי מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך