קרע במיניסקוס אמצעי, רגל שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/08/2017 | 18:36 | מאת: בן

שלום ומראש המון תודה על התשובה, לפני כחודשיים במהלך במהלך פעילות ספורטיבית ביצעתי תנועה סיבובות שגרמה לקרע במיניסקוס. מדיקת MRI הראה קרע אופקי במיניסקוס האמצעי. כאבים ונפיחות ירדה כ 10 ימים אחרי הפציעה. פיזיוטרפיסט המליץ להמנע מריצה ולרכב על אופניים. בגלל אורך חיים ספורטיבי שלי אני מודאג שלא אוכל לחזור לפעילות באופן מלא הכוללת ריצות ואומנויות לחימה. מה דעתך? האם יש תרגילים מומלצים לברך במקרים כאלה? שוב תודה, בן

30/08/2017 | 10:35 | מאת: ניר

קודם כל מאחל לך החלמה מהירה! אני לא רופא, אבל עברתי פציעה דומה כך שאני ממש מבין אותך, ממליץ לך כן להקשיב למה שהפיזיותרפיסט אומר, כדי שתוכל להחלים. עם קצת סבלנות תוכל לחזור לפעילות. עוד דבר שהמליצו לי עליו כשנפצעתי ועזר לי מאוד לכאבים זה המכשיר לייזר ביתי, אתה יכול לקרוא עליו כאן http://gd-energies.co.il/

30/08/2017 | 15:04 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי בן, קרע אופקי במניסקוס המדיאלי- פנימי הינה פציעה ברת טיפול- שמרני או ניתוחי. ההחלטה בדבר סוג הטיפול תלויה בגיל המטופל, רמת פעילותו הגופנית ואופיה. לא ציינת את גילך אך במידה ואתה בן פחות מ45 ומעוניין להמשיך לעסוק בספורט כאומנויות לחימה הדורשות שינויי כיוון ומגע רבים לעיתים אין די בטיפול שמרני (פיזותרפי) ועל מנת לחזור לפעילות אותה אתה מעוניין לבצע יש לעבור ארתרוסקופיה בה תופרים או מסירים את איזור הקרע במניסקוס. הייתי ממליץ לך להגיע לבדיקה עם תוצאות ההדמייה ולקבל את ההחלטה הטיפולית המתאימה ביותר.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך