האם פגיעה עיצבית בכף רגל זה בלתי הפיך?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

17/08/2017 | 20:24 | מאת: דנה

הרופא אמר שגוש של הציסטה הענקית שהייתה לי לחצה על העצב בכף רגל ונגרם נזק לעצב. ושלעצב יש זיכרון ושיש לי עכשיו פגיעה עיצבית. איך זה יכול להיות שלמרות שאין ציסטה עכשיו יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? האם העצבים החולים לא יכולים להשתקם? מה זה "זיכרון" לעצב? יש לי כאבים עיצביים קשים מנשוא . מדוע עכשיו הכאבים העיצביים רק מחמירים ואין הקלה? מדוע עכשיו יש כאבים עיצביים קשים מנשוא כשאין ציסטה יותר שלוחצת על העצבים?

18/08/2017 | 00:44 | מאת: עופר זקס

שלום דנה, ראשית לדעתי שאלה זו מתאימה יותר לפורום כף רגל. בכל מקרה לשאלתך, נזק עצבי לעצב פריפרי ניתן לחלק לשלוש דרגות עיקריות: 1. ללא פגיעה במעטפת 2. פגיעה במעטפת אך ללא פגיעה ניכרת או פגיעה חלקית בעצב עצמו. 3. פגיעה מלאה בשלמות העצב. כשמדובר בפגיעה כתוצאה מלחץ או מתיחה בדרגה 1 העצב בעל יכולת התאוששות טובה עד לחזרה לתפקוד מלא על אף שיכול לחלוף זמן. כשמדובר בנזקים בדרגה השנייה והשלישית אז מז מתקבלים מצבים של נזק בלתי הפיך או עצב עם פגיעות גבוהה יותר. כתוצאה מכך יכולים להיות כאבים לאורך זמן ולעתים בהתקפים בפגיעות אילו.

18/08/2017 | 17:56 | מאת: דנה

איך אפשר לדעת באיזו דרגה הפגיעה שלי בעצב? איך אני אדע אם אני בדרגה 1 . 2 או 3 ??? איך אפשר לדעת?

18/08/2017 | 19:04 | מאת: דנה

איך זה יכול להיות שלמרות שאין ציסטה עכשיו (שנשאבה) יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? האם העצבים החולים לא יכולים להשתקם? מה זה "זיכרון" לעצב? יש לי כאבים עיצביים קשים מנשוא . מדוע עכשיו הכאבים העיצביים רק מחמירים ואין הקלה? מדוע עכשיו יש כאבים עיצביים קשים מנשוא כשאין ציסטה יותר שלוחצת על העצבים? בגלל הפרדניזון יש לי תופעות לוואי קשות בלילה קמתי באמצע הלילה רעדתי וחשבתי שקטעו לי את הרגל ונבהלתי שהציסטה הרגה אותי ואם העצב בחיים לא ישתקם אז אני אהיה נכה? אם עכשיו הפגיעה בעצב ברגל הוא בדרגה 3 ? אז מה אני אעשה? אני לא רוצה להיות נכה על כסא גלגלים אני פוחדת מקטיעת הרגל

20/08/2017 | 22:48 | מאת: עופר זקס

דנה היקרה, דעתי עלייך לפנות בבעייתך זו למומחה כף רגל. ניתן בפורום זה לענות תשובות עקרוניות. לדעתי שאלותייך המוצדקות מצריכות התייעצות אצל מומחה שם יידון המקרה שלך כולל ההדמייה הרלוונטית. בהצלחה

21/08/2017 | 07:30 | מאת: דנה

איך זה יכול להיות שלמרות שאין ציסטה עכשיו יש לי לחץ על העצב ועיקצוצים ודקירות וזרמים? יש לי כאבים קשים מנשוא . מדוע עכשיו הכאבים רק מחמירים ואין הקלה? מדוע עכשיו יש כאבים קשים מנשוא כשאין ציסטה יותר שלוחצת על העצבים? היה לחץ על העצבים מהציסטה אז מדוע עכשיו למרות שאין ציסטה יש כאבים חזקים?

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך