קרע במיניסקוס - האם פיזיותרפיה תספיק ?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/12/2016 | 12:04 | מאת: david

שלום ד"ר, אני מתקרב לגיל 59. מזה מספר חודשים אני מרגיש כאבים בברך ימין. אני כול ליישר אותה עד הסוף אך אינני יכול לכופף אותה עד הסוף. היום קיבלתי את תוצאות ה- MRI (האורתופד שלי בחופשה) ולכן אשמח לחוות דעתך לטיפול הנדרש: "נוזל תוך מפרקי בנפח מוגבר. יש קרע מורכב של הקרן האחורית וגוף המיניסקוס המדיאלי. רוב הקרע אופקי עם רושם של ציסטה מניסקיאלית קטנה בגבול האחורי של המיניסקוס. הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע. אין בצקת מח עצם. יש אי סדירות מינימלית של סחוס בקונדיל הפמורלי המדיאלי המרכזי. שינויים קלים בעוצמת אות הסחוס בפיקה. הגידים שמורים. לסיכום: קרע אופקי נרחב עם ציסטה מניסקיאלית קטנה במיניסקוס המדיאלי. מוקדים סחוסים קלים בקונדיל הפמורלי המדיאלי המרכזי ובפיקה תפליט מפרקי." תודה, דוד

10/02/2017 | 20:48 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

דוד שלום, מתנצל על הזמן הארוך שחלף מאז השאלה שלך ועד התשובה שלי. באופן עקרוני, במידה ויש נעילות של הברך בעקבות קרע מניסקוס זו אינדיקציה טובה שיש צורך בארתרוסקופיה של הברך לפיתרון של הבעיה המכאנית. מדובר על ניתוח פשוט שבמהלכו מוצאים את החתיכה של המניסקוס הקרוע שמפריעה לפעילות תקינה של הברך. אני מציע לך לקרא את הפוסט הזה - http://botser.com/טיפול-ניתוחי-בקרע-מניסקוס-בארתרוסקופ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך