פורום טיפולי פוריות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום פריון האישה והגבר. בשני העשורים האחרונים חלה פריצת דרך עצומה בכל הקשור לאבחון וטיפול בבעיות פוריות אצל גברים ונשים. מדי שנה מתפרסמות טכנולוגיות חדשות וחדישות באבחון בעיות בייצור והפרשת תאי זרע אצל הגבר ובעיות הורמונליות, ביוציות ומכניות אצל האישה. כ-15% מכל הזוגות בתקופת גיל הפוריות (גיל 25-42) סובלים מאי פריון מכל סוג שהוא ונזקקים לרוב לאבחון וטיפול כשבחלק נכבד מהמקרים הטיפול המוצע הינו ART - Assisted Reproductive Technologies - כל הטכנולוגיות המתקדמות הקשורות לטיפול בהפריה חוץ-גופית. בעשר השנים האחרונות חלה התקדמות בלתי רגילה בשיטות המעבדתיות של איתור זרע, הפריית הביציות וגידול עוברים בתנאי מעבדה עד להזרקתם לחלל הרחם או הקפאתם בשיטות שונות. כתוצאה מטכנולוגיות אלו חלה עלייה דרמטית באחוזי ההצלחה של טיפולי הפריון ואנו מגיעים היום ל-50-60% באוכלוסיות מסויימות למחזור טיפול של הפריה חוץ-גופית. פורום זה, בניהולו של פרופ' דב פלדברג, יעסוק בנוסף בנושאים: תרומת ביציות, תאי גזע, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר לצרכי מחלות ושיטות כירורגיות להפקת זרע מהאשכים.
6203 הודעות
6127 תשובות מומחה

מנהל פורום טיפולי פוריות

22/02/2020 | 20:54 | מאת: שירלי

פרופסור שלום. רק כדי להיות בטוחה שהבנתי נכון. אתה תמיד דוחה את מועד ההחזרה של מוקפאים ביום אחד? האם הדבר נכון גם לגבי החזרה על בסיס ביוץ הורמונלי?

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2020 | 21:15 | מאת: שירלי

בבקשה דחוף. מחר צריכה לעבור החזרה

זה נכון רק לגבי עוברים מוקפאים/מופשרים

22/02/2020 | 21:28 | מאת: שירלי

פרופסור תודה. אבל לא הבנתי אם זה גם כאשר ההכנה להחזרה הייתה גרימת ביוץ בפועל (גונל ואוביטרל). והאם תמיד אתה מחזיר באיחור של 24 שעות במקרים כאלו

22/02/2020 | 17:35 | מאת: אורטל

שלום אני ובעלי הרבה זמן מנסים להיכנס להריון הייתי לוקחת זריקה למניעת הריון וגלולות להריון עשיתי בדיקות הכל תקין אנחנו נשואים כבר שמונה חודשיים וגם לפני החתונה ניסינו להיכנס להריון אנחנו מקיימים בזמן הביוץ ורצינו לדעת למה עדיין אני לא נכנסת להריון ? ואני לוקחת חומצה פולית

לקריאה נוספת והעמקה

אי אפשר לענות על שאלתך ״על רגל אחת״. עליך לפנות למומחה פוריות לשם ברור

21/02/2020 | 17:27 | מאת: ענת

שלום, בטא חיובית והפרוגסטרון נמוך (פחות מ-40). משתמשת בקרינון פעמיים ביום. בנוסף, הרופא המליץ החל מיום א׳ זריקות פרונטוגסט. עד אז אמר לקחת דופסטון. הרופא נשים שלי (לא הרופא פוריות) אמר שיש מחקרים שדופסטון יכול לגרום למומים בעובר והציע לי לקחת אוטרוגסטן במקום (בבליעה). לא יודעת מה עדיף. אשמח לדעתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2020 | 02:26 | מאת: אני

אני הפסקתי דופסטון בגלל מחקר גדול שנעשה לא מזמן על האפשרות למומים + היסטוריה משפחתית של מומים בלב. לקחתי אוטרוגסטן ופרונטוגסט

לפני שבוע התכנסו רופאים מהיחידה להפריה חוץ גופית באסותא, עם המחבר של המאמר גידי קורן. כל הרופאים, בלי יוצא מהכלל בקרו את המאמר ומצאו אותו לא מדויק ולא מבוסס. הבקורת העיקרית היתה שהמאמר לקח, בצורה לא מבוקרת, את כל המקרים שקבלו דופסטון במכבי, והשווה את ארעות המומים בקבוצה זו, לעומת הריונות נורמליץ המחקר שכח לזכור ולהזכיר, שרוב הטיפולים היו בהריונות שלאחר הפלות חוזרוץ ובמקרים של דימום בהריונות-מצבים שלכשעצמם, ייתכן שמעלים את שעור המומים. אף אחד מהרופאים לא קבע שיש צורך להימנע ממתן דופסטון עקב מאמר אחד שיש עליו הרבה בקורת.

נא קראי את תשובתי לשאלה הקודמת.

21/02/2020 | 11:49 | מאת: שירלי

שלום פרןפסור. ראיתי שכתבת על עניין הרחבת חלון ההשרשה. אני אחרי 2 החזרות מוקפאים שלא צלחו (על בסיס ביוץ הורמונלי). (יש לי ילד אחד מהזרעה עך בסיס ביוץ הורמונלי). שאלתי היא מתי אץה מציע לדחות את מועד ההחזרה ביום או יומיים? אחרי כמה כשלונות?

לקריאה נוספת והעמקה

דחיית מועד ההחזרה רלבנטי רק למקרה של החזרת מוקפאים. אני דוחה את מועד ההחזרה של כל המוקפאים ביום אחד לפחות.

20/02/2020 | 11:00 | מאת: דיאנה

שלום. אשמח לקבל ייעוץ ממך. אני כיום בת 36 ללא ילדים בעבר עברתי 2 הפלות בגלל הריונות שלא צלחו לכן נאלצי לבצע גרידה. אני היום נמצאת בטיפולי הזרעה. אחת שנכשלה והיום כבר לקראת השנייה. עשיתי בדקת היסטרוסקופיה אבחנתית ומצאו שיש לי הדבקות בשרירן בגדול 9 מ"מ קדמי. יש לי את האופציה לבצע ניתוח היסטרו. ביררתי מול כמה רופאים וכל אחד נתן את דעתו שונה מהשני. האם לדעתך זה משהו שמפריע לכניסת הריון? האם עדיף לבצע את ההיסטרו על מנת שההצלחה לכניסה של ההריון תהיה יותר גדולה? אני לגמריי עובדת עצות. בלי שום קשר להיסטרו עשיתי צילום רחם ונאמר לי שיש פיזור רק בצד ימין ובצד שמאל לא היה פיזור לפי התוצאה. אשמח לעזרה אני נורא מוטרדת ולא יודעת מה עדיף לי. תודה רבה פרופסור.

לקריאה נוספת והעמקה

אמרת מיומה בולטת לחלל וגם הידבקויות. שני גורמים אלו מצריכים טיפול להגדלת הסיכוי להצלחה. יש צורך בהיסטרוסקופיה ניתוחית.

20/02/2020 | 08:48 | מאת: דנה

מבקשת לדעת האם על סמך תוצאות הבדיקות שלי ושל בן זוגי (במסגרתן AMH שלי 0.47 ומורפולוגיה של בן זוגי  2% ונפח נמוך 1.20) קיים סיכוי טוב להרות מהזרעה או שעדיף לפנות לאפיק של IVF.  תוצאות הבדיקות שביצעתי: AMH 0.47 FSH  5.76 ביום 3 של המחזור אסטרדיול ביום 3 של המחזור 174 AFC ביום 2 של המחזור- 3 זקיקים קטנים בכל שחלה. תוצאת בדיקת הזרע של בן זוגי: Complete liquefaction- complete Viscosity- normal Ph 8.1 Volume 1.20 Concetration 120 Total count 144 Motility 64 Total motile count 92.16 Grade of motility - abc Vitality 80 Normal morphology 2% Notes: not all semen collected

לקריאה נוספת והעמקה

הגירם הקובע בפרט את הסיכוי הוא גילה שח האשה. לא מסרת את גילך.

21/02/2020 | 08:49 | מאת: דנה

אני בת 36. מה סיכויי הצלחת הזרעה בהסתמך על גילי ?

19/02/2020 | 18:38 | מאת: ענת

שלום פרופ' משיח, ביום 7.2 בוצעה שאיבה וביום 10.2 הוחזר עובר אחד (7 תאים דירוג B). נאמר לי לעשות בטא לאחר 12 יום והבדיקה יוצאת בשבת. לא כ"כ רוצה לעשות את הבטא רק ביום ראשון (לאחר 13 יום). האם בדיקה ביום שישי בבוקר (11 יום מהחזרת עובר יום 3) אמורה לתת מענה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היות ויום 11 מוקדם נידי-התשובה עלולה להיות מטעה.

19/02/2020 | 12:16 | מאת: רוני

שלום פרופ', 3 ימים אחרי החזרת עוברים בני 3 ימים, התעטשתי בעוצמה, עד כדי תחושת כאב בשיפולי הבטן. האם זה יכול לפגוע בהשרשה? מוטרדת מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט שלא

19/02/2020 | 10:56 | מאת: מיטל

שלום פרופ!!! ישלי 2 שאלות אשמח לדעת 1)האם אולטרסנוד ממש דקה לפני הזרעה פוגע בזרע ועדיף להמנע מלעשות? 2) האם החומר השקוף ג'ל שקיים במרכזי בריאות האישה פוגע בזרע לפני ההזרעה? תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה לשתי השאלות-שלילית

18/02/2020 | 11:28 | מאת: ליטל

שלום פרופסור משיח בטיפול הזרעה שבוצע במחזור טבעי וניתן אוביטרל בלבד ב1.2 ב3.2 בוצע הזרעה . בשבוע האחרון תחושת נפיחות כבדות ומלאות בבטן התחתונה והעליונה עד תחושת שעומדת להתפוצץ ומלווה בקשיים בנשימה ודפיקות לב לאחר ארוחה בעיקר . נבדקתי אצל רופא הנשים השחלות בגודל תקין ואין ציסטה ואין גירוי יתר כלל ואין כל קשר לאוביטרל לדבריו הבדיקה תקינה כולל רחם לא הושג לצערי הריון בהזרעה זו והבטא שלילית . בהזרעה הקודמת גם תחושות דומות אבל הם חלפו כעת זה לא חולף ...האם צירוף מקרים או שיש קשר לאוביטרל ? ההזרעה היתה כואבת האם ייתכן שנפגע המעיים או הקיבה בפעולת ההזרעה ? אני בטוחה שיש קשר לטיפול ולאוביטרל לנפיחות שאני חשה למרות שנבדקתי והכל תקין....אודה למענה בהקדם אפשרי בברכה,

לקריאה נוספת והעמקה

הנפיחות ייתכן ונובעת משי נוי בהורמונים אחרי הביוץ (עליה של הפרוגסטרון) או מתגובה לזרע. בכל מקרה אם אין חום יתוםעות של דלקת-זה לא מדאיג.

21/02/2020 | 12:54 | מאת: ליטל

האם האוביטרל הוא "האשם" בעליה החדה של הפרו'? עשיתי 2 הזרעות במחזור טבעי ובשתיהן אותן תופעות . אך דבר נוסף שהבחנתי בוסת יצאו לי קרישי דם קטנים וכמה בינונים קצת פחות מגודל של מטבע שקל האם ניתן לייחס תופעה זו לאוביטרל ? לוקחת חודש הפסקה ולאחר מכן הרופא יתן תכנית טיפול חדשה ,איני יודעת מה היא תהיה אבל אחרי כל מה שעברתי אני לא מסוגלת לטפל עם תרופות .ניתן להצליח ללא הורמונים כלל אם אני בוחרת בטיפול IVF ?

18/02/2020 | 06:36 | מאת: עמנואל

פרופ' שלום אני בת 40 והתחלתי סבב IVF מס 8. בעוד מספר ימים כבר עוברת שאיבה ובמקביל יש לי בדיקה היום לבצע בדיקת אולטראסונד מכוון חצוצרות לבדיקת חשד לsactosalpinx. הבנתי שיש אפשרות שהבדיקה גם עם איזשהו חומר שמזריקים לראות את האזור? בעצם השאלה היא: האם כדאי לעבור בדיקה זו ימים בודדים לפני שאיבה והחזרה? הרופא אמר לי לא לעכב את סבב הטיפול ובמקביל לתאם הבדיקה והצלחתי לתאם רק לתאריך זה שסמוך לשאיבה וההחזרה. אני יכולה גם להמתין לעוד חודש כי בעצם כבר התחלתי הסבב ואני לא רוצה לפגוע חלילה בסיכויים שלי להתעבר. אשמח לחוות דעתך.תודה על הכל!

לקריאה נוספת והעמקה

לא הייתי ממליץ לעבור בדיקה פלשנית עם הזרקת חומר לרחם-בחודש של טיפול הפריה. עדיף לדחות את הטיפול או הבדיקה לחודש הבא.

17/02/2020 | 20:22 | מאת: חסויה

היי,רציתי לשאול מה הסיכוי באחוזים לעובר בלסטו שעבר PGS להקלט ברחם?

לקריאה נוספת והעמקה

30-40ֵֵ אחוז

17/02/2020 | 18:18 | מאת: יעל

שלום לאחר הפלה נדחית בשבוע 8. מתחילה ניסיון נוסף - הזרעה עם הורמונים. כשבוע לאחר ההזרעה מתוכננת לטיפול שיננית. לאור רגישות רבה בשיניים הטיפול נעשה בהרדמה. האם לאור הזרעה כדאי לדחות את טיפול השיניים עם ההרדמה? ואם כן, לאחר איזה שבוע ההרדמה כבר אינה מזיקה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ההרדמה אינה צריכה להזיק. אם לדחות אז מספיק לחודש הבא.

17/02/2020 | 11:51 | מאת: שאלה

שלום, האם אורפלזמה מסוג פרבום (parvum) שיצאה לי חיובית בשתן מסוכנת לפוריות (אני גבר)? אם הדבקתי את אישתי האם זה מסוכן לה ולכניסה להיריון? אנחנו רוצים להתחיל לנסות להכנס להיריון בקרוב. האם זה מסוכן? שאר הבדיקות תקינות. באתר של בית חולים ליס באיכילוב כתוב שזה חיידק לא מסוכן ואף לא מצריך טיפול. חלק מהרופאים אומרים לנו כן לטפל וחלק לא. אנחנו מבולבלים

אין הוכחה שטפיל זה מסוכן או מפריע, עם זאת אני מציע לפנות לאורולוג ולקבל טיפול אנטי-ביוטי מתאים.

17/02/2020 | 10:08 | מאת: שני

שלום, 12 ימים לאחר החזרת 2 עוברים בני 3 ימים, בטא 135. האם יש סיכוי להריון תאומים?

לקריאה נוספת והעמקה

כן יש סיכוי אבל צריך לחכות ל-US

17/02/2020 | 00:13 | מאת: דנה

מבקשת לדעת האם על סמך תוצאות הבדיקות שלי ושל בן זוגי קיים סיכוי טוב להצליח בהזרעה או שלאור המורפולוגיה של 1% בלבד רצוי לפנות ישר ל-IVF ?  תוצאות הבדיקות שביצעתי: : AMH 0.39 FSH ביום 3 של המחזור-5.76 אסטרדיול ביום 3 של המחזור - 174 AFC ביום השני של המחזור-3 זקיקים קטנים בכל שחלה. תוצאת בדיקת הזרע של בן זוגי : Complete liquefaction – not complete Viscosity – normal pH -8.1 volume – 1.30 concentration – 104 total count – 135.2 motility – 54 total motile count – 73.01 grade of motility – abc vitality – 78 normal morphology – 1 leukocytes – few

לקריאה נוספת והעמקה
17/02/2020 | 00:14 | מאת: דנה

מבקשת לציין כי אני בת 36

היות וטיפולי ה-IVF ממומנים על ידי המדינה/קופ"ח, הם לא יאשרו טיפול IVF על בסיס בדיקת הזרע ודורשים לפחות 3 חודשים של טיפול הורמונלי בזריקות (גונל, פיורגון, מנופור וכדו' ) לפני אישור טיפול IVF. אי לכך, אני ממליץ להתחילך טיפול זה בהקדם.

16/02/2020 | 20:45 | מאת: אנ

שלום, בת 40.5, רווקה וללא ילדים. לאחרונה אובחנתי ב hpv זן 16 והומלץ לי לקבל חיסון גרדסיל 9. בזמן קבלת החיסון אסור להיכנס להריון כחצי שנה. שאלותי הן: 1. האם ניתן עדיין לבצע הקפאת ביציות בגיל הנ״ל? 2. במידה וכן, האם אפשר לבצע הקפאה בזמן קבלת החיסון או שכדאי להמתין? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

גילך הוא הסבה מדוע רצוי שלא לדחות את טיפולי ההפריה. כן, אפשר לבצע (לפחות טיפול אחד) של הפריה חוץ גופית, גם אם קבלת חיסון, ולהקפיא את הביציות/עוברים

שלום, מאז שהתחלתי עם טיפולי הפוריות ישנה החמרה משמעותית בקשיי הנשימה שלי. אני נזקקת לטיפול אינטנסיבי הרבה יותר וההתקפים תכופים, האם יכול להיות שטיפולי הפוריות אחראיים למצב או שעלי לחפש את הסיבות במקום אחר.

לקריאה נוספת והעמקה

הקשר היחידי שאני רואה בין טיפולי הפוריות לאסמה הוא שייתכן שאת רגישה לתרופה כל שהיא שאת מקבלת במסגרת טיפולי הפוריות. אפשרות זו צריכה להיחקר על ידי רופאי הריאות או האלרגיה שלך. אפשרות נוספת היא שהמתח שמלווה את טיפולי הפוריות הוא שגורם להחמרה. מציע גם שתשקלי דיקור סיני-אקופונקטורה

תודה רבה!

16/02/2020 | 11:49 | מאת: דנה

שלום רב, בת הזוג שלי, בת 43, נמצאת בטיפולי IVF בניסיון להיקלט להריון שני. ההיריון הראשון הושג גם הוא באמצעות IVF (בגיל 40-41). הטיפול כיום הוא קונבנציונלי, כלומר בדיקות דם > התאמת פרוטוקול גונל ואז מניפור + צטרוטייד לקראת השאיבה + אוביטרל/דקפפטיל. הזרע מאותו תורם. נמצאת כבר לאחר 4 שאיבות (עם כ-10 ביציות בשאיבה בממוצע) והחזרות ללא הצלחה. רצינו לדעת האם קיימת שיטת טיפול חדשה/חלופית בתחום, אולי לשיפור/זיהוי איכות הביציות. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

השאלות שהצגת הן פרטניות וכדאי שרופא שמכיר טוב וביסודיות את הפרטים-יתיחס אליהן.

16/02/2020 | 09:46 | מאת: דנה

שלום פרופסור משיח, האם טיפולי פוריות מעלים את שכיחות סרטן צוואר הרחם?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט שלא

16/02/2020 | 06:32 | מאת: עמנואל

פרופ שלום אני בת 40 עם בעיית רזרבה שחלתית. הוחלט שבפרוטוקול הבא אעשה MNC Modified Natural Cycle נאמר לי כי ביום 9 אגיע לבצע דם ואולטראסונד ואז אקבל המשך הנחיות. מספר שאלות: 1. יום 9 לבצע בדיקות לא מאוחר מידי? 2. נתנו לי פרוטוקול של 300 פרוגובריס+צטרוטרייד. 300 פרוגובריס זה לא מינון גבוה לפרוטוקול טבעי? 3. אוביטרל אחד לפני שאיבה זה מקובל בפרוטוקול שכזה? תודה רבה וכל טוב

לקריאה נוספת והעמקה

1. הייתי מציע להקדים ליום 7 2.זה פרוטקול שמקובל גם על ידי 3.כן בהחלט.

15/02/2020 | 19:57 | מאת: מיכל

שלום. בת 43 בטיפול ivf.פרוטוקול קצר,ביום השלישי לווסת התחלתי לקחת מנופור, 300(אחה"צ).הרופא ביקש שאתחיל להזריק צטרוטייד 0.25 ביום הרביעי להזרקות בשעות הבוקר.האם זה לא מוקדם מדי לקחת מדכא ביוץ??יכול לפגוע באיכות הביציות או בכמות שלהן ? תודה על מענה

לקריאה נוספת והעמקה

זה בהחלט הפרוטוקול הנכון והמקובל. הצטרוטייד לא פוגם באיכות הביציות או בהבשלתן

14/02/2020 | 11:05 | מאת: ליאור

שלום פרופסור. אני בת 30 אחרי 2 החזרות בלסטו באיכות טובה שכשלו, כאשר כל הנתונים האחרים טובים. יש לי ילד בן שנה וחצי מהריון טבעי (עם הורמונים), והייתה לי לפני חצי שנה הפלה בשבוע 13 - הריון שנבע מהזרעה. השאלה היא האם בדיקת era רלבנטית עבורי במידה וכבר הצלחתי להיכנס להריון פעמיים (אך לא בהליך של IVF - שנובע מאיכות הזרע). תודה רבה לך!

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי בדיקת ERA אין בה כל תועלת ובפרט לא לבעיה כמו שלך.

14/02/2020 | 08:18 | מאת: טולי 362

שלום רב, פניתי לגינקולוגית על מנת ולקבל הפנייה ל IVF סבב שני . אני ביום ה 27( מחזור סדיר בין 27- 29 יום ) למחזור בבדיקה וגינאלית ממצא זקיק 14, רירית 7 ללא נוזל. האם יתכן שבשלב זה של החודש אלו תהינה התוצאות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם את אחרי ביוץ אז לא מדובר בזקיק אלא בציסטה קטנה.

13/02/2020 | 21:10 | מאת: קורל

שלום, שלום, אני בת 35 ומתכננת הקפאת ביציות ב"ה, פרופיל הורמונלי תקין. יש לי מספר שאלות 1. הבנתי שדיאה או q10 יכולים לשפר את איכות וכמות הביציות אך גם עשויים לשנות תוצאות הבדיקות ולכן שנוי במחלוקת, האם מומלץ לקחת ואם יש טעם כשבועיים לפני או צריך כמה חודשים כדי שישפיע? כנ"ל לגבי דיקור סיני 2. אני כרגע בתקופה לחוצה מבחינה אישית ומשפחתית, והתחלתי לקחת תרופות להרגעה בשל כך אך לא מסייעות כ"כ, האם הלחץ יכול להשפיע על איכות וכמות הביציות בשאיבה וכדאי לדחות את התהליך בחודש חודשיים או שבשל הגיל לא כדאי להמתין? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אישית ולפי נסיוני ה-DHEA וגם Q10 אינם משפרים את איכות הביציות. 2. המתנה של חודשיים, גם בגילך, אינה משמעותית

13/02/2020 | 20:06 | מאת: נועה

שלום  בתאריך ה14.2 נקבע לי שאיבה בתאריך ה 12.2 בבדיקת הדם אסטרודיל 15055 פרוסטוגן 2.1 24 זקיקים בגדלים שונים 12-24 לאחר בדיקת הדם לקחתי זריקה של צטרוטיד ב 12.2 בערב לקחתי 2 זריקות של דקפפטיל האם הערכים תקינים לפני שאיבה? האסטרודיל לא גבוה מידי? לא אמורים לקחת לפני שאיבה אוביטרל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי ה-2E אמנם גבוהים ומכאן הסכנה לגרוי יתר שחלתי. כדי למנוע-נותנים דקהפפטיל במקום אוביטרל.

13/02/2020 | 11:12 | מאת: אורית

יום 10 להחזרת 2 עוברים באיכות לא טובה. מאתמול בלילה כאבי גב תחתון ובטן תחתונה ימין, מקרין לרגל ימין. לא כאב חזק אבל מציק. קצת מזכיר כאבי מחזור. יכול להיות שזה קשור לקליטה? אמורה לקבל מחר מחזור אם אין היריון, ואת הבדיקה אמרו לי לבצע ביום ראשון (12 יום אחרי ההחזרה). אם יתחיל דימום חזק, אמורה להמשיך עם התמיכה עד הבדיקה? מה הסיכוי להיריון כאשר האיכות של העוברים לא טובה?

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכוי להריון לא גדול וקרוב לודאי שהמיחושים מבשרים את בוא הוסת

15/02/2020 | 21:15 | מאת: אורית

למרות הסיכוי הנמוך להיריון, באותו יום ביצעתי בדיקת דם, (ביום ה10 להחזרת 2עוברים בני 3 ימים) והבטא היתה חיובית-44. מחר אבצע שוב בדיקה. העניין הוא שהכאב ממשיך ומציק. פחות בעמידה אלא יותר בשכיבה וישיבה. האם זו תופעה שיכולה להופיע בתחילת היריון? או אולי בהשפעת הפרוגסטרון? ובנוסף, האם יש סיכוי גדול יותר להפלה בעוברים באיכות ירודה? תודה

13/02/2020 | 09:05 | מאת: אסתר

בוקר טוב פרופ' אשמח לעצתך, עשיתי כעת מעקב זקיקים, ונמצאו 2 זקיקים בגודל 19*19 ו- 19*18. רירית 6.2. אני נוטלת ליטרוזול והיום אני ביום ה-9 . שלחתי את התוצאות לפרופ' והוא אמר לי לבצע היום הזרעה. כמובן שלא הזרקתי אוביטרל כי חיכיתי לתוצאה של היום והזקיקים גדולים לכן הרופא אמר שאוותר על אוביטרל החודש. אני בת 36 וזאת ההזרעה ה-3. אני שומרת נידה ואמורה ב"ה ביום ראשון לטבול. לפי התוצאות אני אפספס את הביוץ? והאם לדעתך כדאי לבצע הזרעה נוספת ביום ראשון בבוקר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
13/02/2020 | 10:00 | מאת: אסתר

ועוד שאלה נוספת. הרופא אמר לי להזריק מחר בערב אוביטרל וביום ראשון לבצע עוד הזרעה, כדי שלא אפספס את הביוץ עד ראשון בערב. האם כשאי להזריק את האובירטל- זה לא ישבש את הביוץ שכבר אני נמצאת בו?

איני מבין מדוע אינך יעולה לקבל אוביטרל ביום ששי/שבת ולבצע הזרעה ביום ראשון

את תבייצי, קרוב לודאי, רק כ-36 שעות לאחר האוביטרל.

12/02/2020 | 21:41 | מאת: ענת

שלום פרופ, עשיתי שאיבה ביום שישי שלא היתה מוצלחת במיוחד. מחד נשאבו 17 ביציות אבל האיכות שלהן לא טובה במיוחד וגם היה גירוי יתר קל עם מיעוט נוזלים באגן. ביום שני הוחזר עובר אחד של יום 3 עם 7 תאים ומעט שברים (עובר באיכות בינונית אבל הכי טוב מאלו שנשאבו). יום לפני ההחזרה נעשו בדיקות דם ואולטרסאונד- והאסטרדיול היה 2800 והפרוגסטרון 173. הרירית עמדה על 9.3. רציתי לדעת את הדברים הבאים: 1. מה סיכויי ההשתרשות של עובר כזה? אני בת 37. 2. אני לוקחת 2 קרינון ביום - האם התמיכה מספקת? 3. הקרינון לא נלקח באותה שעה כל יום. יש הפרש של כשעתיים בממוצע. פעם ב-8 בערב ופעם ב-10 בלילה ואותו כנל בבוקר. האם יש לזה משמעות? 4. האם הנתונים של האסטרדיול, הפרוגסטרון ורירית הרחם יום לפני ההחזרה יסייעו לי לדעתך? 5. אני נוהגת על אופנוע (עם כל הקפיצות בכביש)- האם זה בעייתי שחזרתי לנהוג יום אחרי ההחזרה? 6. מה היית מציע לעשות מבחינת תזונה/ אורח חיים וכו׳ כדי לסייע להשתרשות? 7. מתי צפויה השתרשות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממש מצטער אבל הפורום לא בא להחליף את הרופא המטפל. אין לי ספק שיש ביכולתו וידיעותיו לענות על השאלות האלו מה גם שהוא יוגע יותר על איכות הביציות והעוברים.

13/02/2020 | 21:07 | מאת: ענת

מבינה. אודה לפחות להערכת הסיכויים בעיניך להרות בIVF לאישה בת 37 בהחזרה עם עובר יום 3 בעל 7 תאים עם איכות בינונית (מעט שברים)?

12/02/2020 | 20:46 | מאת: דני

היי, אני נוטלת אסטרופם לפני החזרת מוקפא, האם ניתן לקחת את זה בו זמנית עם הכדור רסיטל וחומצה פולית? והאם ניתן לקיים יחסים מוגנים עם נטילת אסטרופם??

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה לשתי השאלות-חיובית

12/02/2020 | 20:40 | מאת: ליטל

שלום פרופסור, הייתה לי החזרה של עובר (יום 2), ולצערי הגעתי אליה בעודי סובלת מפטריה וגינלית (כנראה מהאנטיביוטיקה שנתנה לי ביום השאיבה). רופאת הפוריות נתנה לי כדור פלוקנול 150 לטיפול בפטריה, ואמרה שבשלב הזה זה לא נחשב היריון ולכן אפשר ליטול את הכדור. נטלתי את הכדור ביום של ההחזרה מתוך מחשבה שעדיף לטפל בזה עכשיו מאשר "לסחוב" פטריה לתוך ההיריון, אך לאחר מכן הייתי מעט מודאגת ורציתי לשאול: האם נטילת הפלוקנול ביום ההחזרה עלולה להשפיע על העובר, במידה ויקלט היריון כמובן? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

הרופאה שלך צודקת.

12/02/2020 | 18:49 | מאת: מיר

סליחה על השאלה הקצת מוזרה. האם יש סיכוי כזה שישאר זרע אחריי ווסת ברחם/ נרתיק/ צוואר רחם או כל מקום אחר? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

סיכויים קטנים מאד

12/02/2020 | 15:04 | מאת: עדן

שלום פרופסור משיח בשעה טובה הריתי לאחר טיפול הזרעה מס' 2 אתמול התבשרתי בבשורה שהבטא חיובית ב"ה שאלה שלי האם מותר לצבוע שיער בשלב זה של הריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

אצוי לדחות שימוש בחומרים כימיים עד אחרי שבוע 12.

12/02/2020 | 10:10 | מאת: אורחת

שלום פרופ ניסיתי לרשום שאלה ולקצר. ולהבין את תשובתך ולא הצלחתי. אני מנסה שוב לשאול.. ולפרט יותר את התוצאות. כך שאין צורך לענות על שאלה מתחת שהנושא שלה "המשך........" מפרטת פרופיל הורמונלי לאחר גרידה עם מחזורים דלילים יום 3 וווסת {ווסת עם כתמים בלבד, 3 חודשים אחרי הפלה } E2 -219 PMOL/L FSH 6.50 פרוגסטרון פחות מ 2 ---------------------------- יום 2 לווסת {ווסת דלילה כתמים בלבד חודשיים אחרי הפלה} E2 -199 PMOL/L FSH 7.30 פרוגסטרון 2.8 יום 3 לווסת { ווסת דלילה כתמים -נעשה יום אחרי התוצאה מעל} E2 -163 PMOL/L FSH 8.30 פרוגסטרון 2.7 ביחס לכל התוצאות מעליי עשיתי פרופיל ביום 4 לווסת .ווסת תקינה עם כמות דימום תקינה E2 -272 PMOL/L FSH 9.40 פרוגסטרון פחות מ 2 לפי ניסיונך העשיר לאחר תוצאות אלה 1)האם ניתן להסתמך על תוצאות של פרופיל במחזור דליל לאחר גרידה? האם עליי לבדוק amh? 2) האם תוצאות של רזרבה מחשידות יחסית לגילי {28} תודה רבה סליחה על האורך!!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

את מרבה בבדיקות ללא צורך. מכיון שייתכן שמעוט הוסת מעיד על כך שלא מדובר במחזור ממש, חכי עד למחזור הבא ואז תבצעי פרופיל ביום 3. כמו כן היות והיית בהריון יש להניח שהפרופיל תקין.

11/02/2020 | 20:49 | מאת: יעל

שלום, 20 יום לאחר ציטוטק עקב הפלה נדחית בשבוע 8. ביצעתי הבוקר בדיקות דם לפרופיל הורמונלי (אינו יודעת כיצד להתיחס לתוצאות היות ואינן ביום 2-5 למחזור כמו שאני רגילה לראות). E2-248 LH-1 FSH-4.7 Progestrone - 19.8 Prolactin- 569 TSH-1.73 Testosterone - 0.64 יש בדיקות נוספות שטרם התקבלו התשובות שלהן. האם התוצאות תקינות לשלב הזה (20 יום לאחר ציטוטק)? מעוניינת לעשות ניסיון נוסף (הזרעה עם הורמונים) עם המחזור הקרוב. האם נראה שאפשרי? מתי צפוי להגיע המחזור? המון תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הפרופיל כינו אמין אם לא נלקח ביום ה3-4 למחזור.

11/02/2020 | 14:40 | מאת: קרן

שלום, עשיתי בעבר IVF מתוך 22 ביציות הוקפאו 6 בלסטוציסטים. שוקלת הקפאת ביציות אולם נאמר לי כן הן אינן שורדות הקפאה טוב. רציתי לשאות הרי היו לי 22 ביציות ואת ההפריה עברו 12 ונהיו לבלסטוציסטים שישה, האם לא יכול להיות שביציות שמראש אינן באיכות לא שורדות הקפאה, אותן עשרה שלא הופרו, ואילו הביציות הטובות שורדות? האם לא יכול להיות שעוברים שורדים טוב יותר מכיוון שהם עברו כבר סלקציה? סליחה על האריכות, אני פשוט מאד מתלבטת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

בעבר הלא רחוק היתה הקביעה שעוברים שורדים טוב יותר מביציות-נכונה. היום גם ביציות שורדות טוב.

11/02/2020 | 10:08 | מאת: שיר

שלום פרופ תודה על תשובתך היה עוד שאלה ששאלתי ולא ענית האם ניתן להסתמך על תשובות של fsh (שיצא תקין) בימים של מחזור מאוד דליל רק עם כתמים. (מחזור שלא חזר לעצמו חודשיים אחרי גרידה ) או שעדיף לחכות שיחזור המחזור עם דימום תקין כמו שהיה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם המחזור ימשיך להיות דליל יש לפנות למומחה פוריות, ייתככן שמדובר בהידבקויות לאחר ההפלה.

10/02/2020 | 15:42 | מאת: אליאל

שלום יש לי מספר שאלות אשמח למענה 1)אסטרדיול 274 ו fsh 9.40 ביום רביעי לווסת אסטרדיול לא גבוה קצת, האם זה תקין? 2) האם ניתן להתייחס לתוצאות של fsh כאשר דימום חלש בעקבות גרידה? האם כדי לעשות בעקבות תוצאה של 9.40. ואסטרדיול 274 בדיקה amh? תודה רבה!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

התשובה לא ברורה (2E גבוה) כי כנראה הבדיקה לא היתה ביום השלישי של המחזור. יש בהחלט מקום לבצע AMH

10/02/2020 | 12:01 | מאת: עדי

שלום, אני אובדת עצות. יש לי בעיות שונות עם כל סוגי הפרוגסטרון, מלבד קרינון ניסיתי את כולם. עם האנדומטרין אין לי בעיה אולם הספיגה לא טובה והמחזור מגיע לפני הזמן. צריכה לעבור החזרת מוקפא, האם כדאי לנסות קרינון או שעדיף לקחת אנדומטרין בתוספת זריקות אוביטרל. האם האוביטרל עושה עבודה מספקת? השלב הלוטלי שלי קצר, 11 יום.האם יש סיכון באוביטרל (עבר של גירוי יתר) האם יש לך פיתרון אחר? רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

מציע להגדיל את מינון האנדומטרין ל-4 ליום וגם להוסיף זריקות אוביטרל 3 ו-6 ימים לאחר ההחזרה.

11/02/2020 | 10:35 | מאת: עדי

תודה רבה!!

10/02/2020 | 09:55 | מאת: קארין

שלום רב, האם יש דרך כלשהי שאתה מכיר להשפיע על מין העובר בהחזרת מוקפא ? מועד ההחזרה בסמוך לביוץ יכול להשפיע על מין נקבי/זכרי?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט אין כל שיטה מהימנה

שלום. הריון מטיפולים בגיל 44, שבוע 36+6. בהסטוריה 3 הריונות טבעיים ולידות רגילות ותקינות בשבוע 40 (אחרונה בגיל 38). היום הייתי בביקורת בבית חולים סורוקה והוצע לי ע״י רופא בחיר זירוז/השראת לידה בעוד שבוע (בשבוע 37+6) רק בגלל שזה הריון ״יקר״ מטיפולים בגיל 44. כל מהלך ההריון היה תקין (לא הריון בסיכון). אין סכרת, אין רעלת הריון (לחץ דם ושתן תקין). בעיה יחידה -אי ספיקה קשה של וורידים ברגליים שבגללה התחלתי קלקסן 40 מניעתי משבוע 30 (לא גילו קרישיות יתר). האם זה מקובל לזרז לידה בשבוע 37-38 רק בגלל הגיל וטיפולים? לא הבנתי מהרופא מה הסיכון להמשיך הריון מעבר לשבוע 38...קראתי גם מאמר על מחקר מאוד רחב וממושך באותו בית חולים סורוקה שדווקא מצביע על של השראת לידה לפני שבוע 39..,שזה נוגד למה שהציע לי הרופא. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גם לדעתי כדאי לחכות לפחות עד שבוע 39, עם זאת יש לבדוק כל מקרה לגופו ובצורה מעמיקה.

09/02/2020 | 16:47 | מאת: מדלן

שלום פרופ', שאלתי אותך קודם על צילום רחם. רציתי לשאול, 1.החלופות כמו סונו או סונו עם קצף, פחות כואבות מצילום רחם רגיל? 2. האם עדיין בצילום רחם משתמשים בצבט כדי לתפוס את הרחם? מתוכננת לבצע בביהח השרון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הבדל מהותי באשר לכאב בשתי השיטות. בהרבה מקומות לא משתמשיל בצבת אלא בבלון כמו בסונו.

09/02/2020 | 16:35 | מאת: מור

שלום רב פרופסור, עשיתי ניתוח בגלל תסמונת אשרמן קשה למזלי הצליחו לפתוח את כל ההידבקויות בניתוח אחד ובביקורת נימצא עוד הידבקויות והוא פתח אותם במקום ללא שימוש בניתוח חוזר. הוא הביא לי עוד סבב של פריגולוטון, האם כדי להוסיף לזה אסטרופם על מנת לעבות את הרירית? ואם כן כמה ביום אני סבלתי מרירית דקה. האם השיטה של הפרדת הידבקויות במהלך אבחנתית היא מועילה וטובה ?

לקריאה נוספת והעמקה
09/02/2020 | 16:46 | מאת: מור

מאז הבדיקה יש לי כמו כאבי מחזור שלא היו לי הרבה זמן לגיטימי? עשיתי את הבדיקה ביום ביום רביעי

אין ספק שבמקרה של הידבקויות קשות הטול הוא ניתוחי. באשר לאסטרוגנים: כדאי להעלות את המינון שלהם על ידי תוספת אסטרופן.

09/02/2020 | 16:05 | מאת: קטי

שלום, בת 42ת ברקע אדנומיוזיס ואנדומטריוזיס מזה חמי שנה מנסים להרות טבעי, ללא הצלחה. פרופיל הורמונלי ביום ה3 למחזור: tsh 1.8 prolactin 146 lh 6.1 fsh 13 estradiol 224 progesterone 1.6 testosterone total 0.8 מה פירוש התומאות? האם יש מקום להמשיך לנסות טבעי או להתעקש להפנות אוצנו למרפאת פוריות? ברקע: 1. הריון ספונטני- לידה רגילה 2. IVF (סתימת חצוצרות דו צדדית) - קיסרי, תאומים 3. הריון ספונטני - לידה רגילה שוב טיפולים - בעקבות הדבקויות רבות, שתי השחלות דבוקות לרחם, חצוצרה אחד מסובבת מאחורי הרחם עם מעבר לקוי 4. הריון לאחר הזרעה וטיפול הורמונלי - הפלה נדחית בשבוע 7 - גרידה ניתון לפורוסקופי לפתיחת הדבקויות כמה שניתן והסרת נגעי אנדומטריוזיס 5. הריון ספונטני באותו מחזור של הניתוח - לידה רגילה תודה, קטי

לקריאה נוספת והעמקה

הפרופיל ההורמונלי מצביע על ירידה העתודה השחלתית ( FSH ו-2E גבוהים), זה יחד עם גילך מצדיק פניה בהקדם לטיפולי הפריה חוץ גופית-IVF

09/02/2020 | 11:47 | מאת: אלה

תודה על תשובתך. אשמח לדעת על איזה מינון אתה ממליץ בכדי לדחות ביוץ אם 2 מג פעמיים ביום לא מספיקים. והיום אין יותר הפרשות דמיות. אז האם עלי להמשיך את הטיפול או להפסיק?

לקריאה נוספת והעמקה

לפחות 3 ליום. וגם זה לא בטוח.

09/02/2020 | 08:30 | מאת: אנונימית

שלום טופלתי בלטרוזול, במעקב זקיקים יום 21 נצפה זקיק גודל 18, רירית גודל 9. יום 26 למחזור, רק גופיץ צהוב (היה ביוץ) ורירית ירדה ל-7. מה זה אומר שזה ירד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה לחלוטין תקין כי אחרי הביוץ האסטרדיול יורד וכך גם הרירית.

08/02/2020 | 23:42 | מאת: אופיר

שלום האם אפשר להשתמש בגונל סגור לגמרי בתוקף תקין. אבל נשאר בחוץ ללא קרור מספטמבר עד עכשיו ! (נשמר בתוך בית לא במקרר) תודה..

כן בהחלט.

08/02/2020 | 22:27 | מאת: שרית

שלום, בת 37.5, ב-6 שנים האחרונות עברתי 5 הפלות. עובר ללא דופק השבועות שהגעתי אליהם 10-12 . הריון אחד נקלט ספונטני, אחד בהזרעה והשאר ivf. בוצעו בדיקות גנטיות, צילום רחם, היסטרוסקופיה תקינות. בבדיקות דם לאורך כל השנים anti dna , ana חיוביים. ברקע רזרבה שחלתית ירודה, 4 זקיקים שאיבה אחרונה לפני כשנה נשאב זקיק אחד שהופרה ונקלט כהריון חיובי. בהתייעצות עם מומחה להפלות חוזרות ופרופ' לאימונולוגיה, לאחר שקיבלתי כל תמיכה אפשרית להריון הומלץ לי לבצע עירוי ivig מהסיבה שיכול להיות שהגוף דוחה את העובר. ושיש לי נוגדנים ana וanti dna חיוביים. האם יש פרוטוקול מומלץ לרזרבה הירודה? לגבי העירוי ivig האם קיים סיכוי להצליח עם העירוי במידה ונקלט הריון ?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מסכים דבמצבך יש אינדיקציה לטיפול ב-IVIG. עם זאת וגם בגלל העתודה השחלתית הנמוכה- כדאי היה (ואם תהיה הפלה נוספת) לבדוק את הרכב הכרומוזומים בנפל.

הי שרית, מחפשת רופא טוב לאימונולוגיה וגם מומחה להפלות, תוכלי בבקשה להמליץ לי? תודה רבה מראש...

האם יש פרוטוקול טיפול שאתה ממליץ עליו בטיפול הivf לרזרבה שחלתית ירודה. כדי לגייס יותר זקיקים. כוונתי לטיפול התרופתי . תודה

מומחה להפלות חוזרות פרופ' כארפ מקבל גם בתל השומר. מומחה לאימונולוגיה פרופ' אמנון לוין ננסי

כן בהחלט אולם הפרוטוקול גזור לפי מידותיה של כל פציינטית ואין פרוטוקול אוניברסלי

נכון, אני מכיר ומוקיר את פאופ' קרפ שעבד איתי כאשר נהלתי את אגף נשים ויולדות בתל השומר, אבל אני סבור שהפתרון במקרה זה הוא טיפול IVF בהקדם.

ההמלצה לבצע עירוי ivig בשל הפלות חוזרות היא בטיפול ivf . עירוי ראשון מספר ימים לפני שאיבת ביציות. עירוי שני לבצע מספר שבועות לאחר שנקלט הריון בע"ה. שאלתי היא , במידה ואני נקלטת באופן טבעי להריון האם ניתן לבצע את העירוי ivig לאחר שנקלט הריון? גם אם לא בוצע לפני ביוץ?

08/02/2020 | 15:52 | מאת: אוראל

פרופסור שלום, בבדיקות דם לפני ארבעה חודשים יצא שלילי. כלומר לא נחשפתי לנגיף מעולם להבנתי. האם כדאי לחדש את הבדיקות לפני החזרה בשבוע הבא והאם אתה ממליץ למעקב בהיריון שיהיה בעזרת השם לוודא שאין הדבקה בהיריון? ממה כדאי להימנע?

לקריאה נוספת והעמקה

ההדבקה ב-CMV לא תמיד מתבטאת בצורה קלינית. לכן כדאי לבצע שוב את הבדיקה ואם תמצא שלילית-לחזור כל חודשיים במהלך ההריון.

08/02/2020 | 15:48 | מאת: סתיו

פרופסור משיח היקר, אשמח לתשובותייך בשני עניינים : 1. האם כדאי ליטול ברזל וויטמין די על דעת עצמי או רק בהיריון בעזרת השם? לא ידוע על חוסר ... נוטלת כמה חודשים חומצה פולית ופרנטל. יש צורך בברזל ובויטמין די בנוסף לתיגבור או רק בהיריון? האם כדאי לעשות /לאכול דברים לפני החזרה ? 2. אם אני ובעלי בעלי סוג דם AB + התינוק בעזרת השם יהיה גם הוא עם אותו סוג דם או לא מחייב? תודה לך

לקריאה נוספת והעמקה

1. אני נוהג לתת טיפולים אלו רק בהריון או אם יש עדות לחסר. . בהרכב סוגי דם כדלכם הילד יכול להיות A, B. או AB.