מספר שאלות אודה לתגובתך

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/09/2019 | 22:22 | מאת: 1b

פרופסור משיח שלום רב אני מטופלת בivf icsi עקב רזרבה שחלתית נמוכה ובעיית זרע. אשמח לעזרתך בפתרון כמה שאלות; 1) פרופיל הורמונלי שלי ; fsh =7 e2= 190 כאמור ביום ה3 למחזור) כנ"ל לגבי בדיקתamh =1.12 אני בת 33 ומס הביציות המקסימלי שהצלחתי להפיק (גם במינונים של 450 וניסינו כאמור פרוטוקולים שונים וגם פרוטוקול טבעי )הוא שלוש לרב ביצית אחת בלבד עברתי כבר 5 מחזורים ללא הצלחה עדיין לצערי ביצעתי גם בדיקת brca שלילית כנ"ל איקס שביר וקריוטיפ שתקינות גם כן אשמח לברר מה יכול להיות הגורם לרזרבה שחלתית נמוכה? ( אמי אגב הביאה בקלות את כל ילדייה וילד אחרון מתכונן ללא קושי בגיל 39) אציין כי עם בן זוג קודם הריתי באופן מידי על החודש הראשון של הניסיון..לפני 6 שנים 2)שאלה נוספת, בכל הסבבים פרט לסבב האחרון היה ביציות בכל זקיק ששאבו תודה לאל ומכל השאיבות היו הפריות והחזרות בסבב האחרון לפני שבוע נשאבו 3 ביציות משלוש זקיקים אחת ביצית דגרנטיבית ( מקווה שרשמתי נכון..) אחת הפרייה לא תקינה אחת הופרתה וביום ההחזרה הודיעו לי שההחזרה מבוטלת כי העובר לא המשיך להתחלק. בפעם קודמות עברנו icsi imsi בשל 0 תאי זרע תקינים( בבדיקת זרע בהגדלה 6000 ) הפעם לא ביצענו imsi האם לדעתך הכשל הפעם נבע מאיכות הביציות/ הזרע? שניהם? מה יכול למנוע זאת להבא? 3)שאלה אחרונה, אני אמורה לקבל את המחזור הבא בעוד כשבוע וחצי ומעוניינת לדחות אותו כדי שגם המחזור שאחריו ידחה כדי שאוכל להתחיל סבב בזמן הנכון ( התחייבות 45 יום ותור לתוכנית חדשה) יש בידי פרימולוט נור האם ניתן ליטול אותו כרגע כדי לדחות את הווסת הבאה? החודש לקחתי מונופר דקאפפטיל ואוביטרל ( אחרון לפני 3 ימים -תוכנן כתמיכה לקראת ההחזרה שבוטלה)

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2019 | 23:28 | מאת: 1b

כאמור אחת הביציות הייתה דגרנטיבית ( פעם ראשונה ויחידה) האם מצב זה יכול להיות קשור לעובדה שהזקיק היה גדול 28? או אולי לרזרבה הנמוכה?

בתשובה לשאךותיך: 1. הפרופיל ההורמונלי סבירוגם ה-AMH. הסבה לכישלון היא רזרבה שחלתית נמוכה ו איכות הביציות. היות ואת צעירה יחסית, יש להניח שעם פרוטוקול שמתאים למצבך, ניתן יהיה להשיג ביציות שגם תהיינה איכותיות. 2. אם אין בעיה של זרע, איני רואה צורך ל-IMSI שמחירו גבוה. 3. לא הייתי מציע לדחות מלאכותית את המחזור, דחיה זו היא רק של הדימום ומכאן שיבלבל את כל הפעילות ההורמונלית שלך.

בהחלט שביצית מזקיק בשל מידי עלולה להיות דגנרטיבית.

15/09/2019 | 20:02 | מאת: 1b

היי פרופסור ראשית תודה על התגובה המהירה. כפי שציינתי יש גם בעיית זרע במורפולוגיה תוצאות בדיקות זרע 1 בכמה בדיקות ובבדיקה בהגדלה של 6000 ( ברטוב) 0 תאי זרע תקינים. לכן בהמלצת רופא עשינו imsi הפעם לא עשינו ובאחת לא הייתה הפרייה ובאחרת עובר לא המשיך להתפתח קראתי באיזה אתר שזה יכול להיות משום שיש הרבה ווקאלות בזרע האם זה נכון? אם כן אולי כדאי בכל זאתimsi ? בנוגע למצב הרזרבה שלי אני מודעת לכך שהרזרבה נמוכה מעניין אותי להבין מה הסיבות לכך אם הפרופיל ההורמונלי סביר ושאר הבדיקות תקינות מה יכול להיות הגורם לכך? עד כה לא היו לי עוברים בדרגה נמוכה וכל הביציות הופרו ותמיד היה החזרה

מנהל פורום טיפולי פוריות